5.12.06

MATARÓ MILLORA? CIERA MILLORA?

NO ÉS AIXÒ... NO ÉS AIXÒ.

A la passada Mostra d'Entitats de Mataró , entre molts documents que van pressentar les entitats, apareixia un díptic elaborat per l'Associació de veïns/nes de Cirera sota el títol "Mataró millora, millora Ciera?".
Aquest lema aprofitava la campanay que ha utilitzat
l'Ajuntament de Mataró per a explicar el present i el futur dels diferents barris de la ciutat, i posava altament en qüestió el es es volia donar a vendre com a tal.

Fa ja molt anys, la Federació de Veïns de Mataró, a prinicipis dels noranta exactament, va aprofitar també un esdeveniment de ciutat per posar èmfasi en necessitats de la ciutat. Aleshores aquell text es va conèixer com els 40 principals.

Ara es dóna amb una situació similar, on per part de l'Associació es fa palès que aquestes "millores" que es proposa des del Govern Municipal són "molts plans urbanístics en beneficis d'uns quants, moltes promeses d'equipaments nous " a pilota passada", moltes campanyes d'imatge, però poca atenció al funcionament ordinari de la ciutat i de les entitats qu epromouen programes d'activitats i projectes per a millorar-la".


Vieu a continuació algunes de les "MILLORES":


  1. El Solars. El gran solar que hi ha entre l'Abanderado, Panaderias Reunidas, l'escola bressol "La Riereta" i el Casal de la Gent Gran està ple de brutícia. Sempre ha estat ple de canyes, insectes, rates, ple de material de rebuig... en un estat lamentable. moltes vegades s'ha demanat a l'Ajuntament la seva neteja, i és més, apareixia en el programa electoral de partits ara al govern. Tanmateix es va sol·licitar a l'Ajuntament que es podria netejar per a ésser utilitzar com a zona provinal d'aparcament. Per part de l'Associació de Veïns es va anunciar que el regidor sr. Manchado es va comprometre a la seva neteja i condiconament... però la realitat és que el solar està cada vegada pitjor, més brut i amb més rates. MILLORA CIRERA?

  2. Els Serveis d'Assistència Primària del territori estan col·lapsats. Hi ha una planificació de fer molt habitatges a l'entorn.. això vol dir més habitants, per a uns recursos sanitaris saturats. Fa poc s'ha anunciat l'ampliació, però com en altres serveis del barri i del territori, seran per cobrir malament mancances passades, i resta evident altre cop, una mala planificació. O si més no, una no coordinació entre planficiació urbanística i recursos necessaris. MILLORA CIRERA?



  3. L'associació de veïns de Cirera disposa d'una aula d'informàtica amb 20 aparells, gràcies en gran part a maquinari cedit per la Generalitat de Catalunya. Aconseguir aquesta aula dinformàtica va costar molts esforços. S'ha reclamant durant molts anys a l'Ajuntament de Mataró que s'impliqui en la dinamització d'aquest aula durant la major part del dia, o poder convertir-la en un espai obert d'internet per a tothom. Fins ara, no s'ha demostrat el mínim interès per part de l'Ajuntament de Mataró: Mols "tecnocampus", molts "innovatics", però escassa voluntat per aconseguir un vertiable accés a les noves tecnologies a Cirera. MILLORA CIRERA?

  4. En els últims anys s'ha suprimit al barri més de 200 places d'aparcament de superfície: 40 al caeer Esteve Benet, 70 al solar de Torrent de la Pòlvora, 70 a l'Av. Correguimnet, 90 places al carrer Terrassa... D'altra banda ve més gent a la zona esportiva de Cirera, i veïns de l'Avda. Europa i Nova Mataró venen a aparcar als carrers de Cirera al no poder-se aparcar en superfìcie en aquestes zones. Ara s'anuncia com a gran inversió un pàrquin soterrat al carrer Terrassa de 82 places. MILLORA CIRERA?

  5. Fa anys es va prometre soterrar i elimiar dels carrers els cables de subministrament elèctric. Sovint hi ha hagut incidents quan ha fet vent o ha plogut, o algun vehicle s'ha enganxat. En bona part del barri, encara es continua amb els problemes de seguretat d'aquest cablejat vora els balcons i façanes, a més de l'impacte visual que suposen aquestes intal·lacions. MILLORA CIRERA?

  6. Cirera és un barri brut. Es veu brutícia per la majoria de carrers, defecacions de gossos, papers i bosses pel carrer, contenidors amb deixalles pels voltants, roba per les voreres, contenidors plens d'escombraries i altes materials de rebuig... Aquesta imatge no convida precisament a un comportament cívic pel manteniment de la ciutat. MILLORA CIRERA?

  7. EL Passatge Torrent de la Pòlvora no s'ha millorat des de que els seus veïns el van condicionar. Encara continuen els problemes de brutícia, innaccessibilitat, inundacions, de calvegueram... S'ha reclamat des de l'Associació de veïns una actuació integral per al carrer, però l'Ajuntament encara no ha dit la seva. MILLORA CIRERA?

  8. Catorze anys esperant una veritable mostra d'interès per part de l'ajuntament per al Centre Social de Cirera. "lo que hizo el barrio lo necesita el barrio", s'ha proclamat en moltes campanyes. Ara després de catorze anys el Consistori Municipal es penja una gran medella perquè s'ha arribat a un acord amb el Bisbat, a canvi de regalar-los-hi més de 8oo metres quadrats de terreny en una altra zona de la ciutat, i s'especula amb un equipament que es va fer per part del barri amb els ingressos dels veïns i veïnes. MILLORA CIRERA?


  9. I les demandes d'escola bressol, on els nous recursos que es fan són per cobrir les demandes de fa 5 anys, i els problemes dels locals de l'Associació de veïns/veïnes on fins i tot l'associació vol aporta-hi recursos econòmics propis, els problemes dels equipaments esportius, manca d'espais públics, els problemes de no poder continuar amb les activitats físiques al Casal de la Gent Gran de Cirera on es tanca la possibilitat de continuar realitzant-les, UN LLARG ETCÈTERA.... MILLORA CIRERA?

8 comentaris:

Carlos Guillén ha dit...

El Ayuntamiento tendría que gastar menos en publicidad de que todo lo hace bien, en comilonas y demás y recortar los millones y millones (que son muchos) que aporta a los clubs que no tienen ni deportistas de la ciudad, por decir tres ejemplos. A ver si arreglan las calles, dan vida a los equipamientos de ciudad y trabajan realmente en proyectos de ciudad.

Anònim ha dit...

Si no ho tinc mal entès, tú formes part d'un dels partits que governa la ciutat, no?
A qué juguem?
A ser govern i oposició a la vegada?

Anònim ha dit...

Yo creo que la mayoría ya sabemos que el Ayuntamiento lo único que está haciendo con esto es adelantar la campaña electoral. Lo último es la campaña desde TVMataró que van saliendo noticias de las cosas tan buenas que el Ayuntamiento hace en la ciudad, en especial en Cirera. Aunque haga meses o años que ya estén hechas o falten años para hacerse, la Tele local se hace eco de todo ello como medio de difusión propagándístico político. Y yo que creía que era un medio independiente... jejejjejej
Si algo ha mejorado Cirera ha sido gracias a la Asociación de Vecinos y eso es lo que el Ayuntamiento tendría que publicitar en vez de ponerse medallas de cosas que no han hecho ellos y de cosas que faltan por hacer...

Anònim ha dit...

por cierto, me gustaría que anónimo diera la cara para apuntarnos a sus clases de educación, cortesía y ética política... gracias!

Anònim ha dit...

La gent de Cirera té tota la raó i a tots els barris passa el mateix.
L'Ajuntament s'hauria de plantejar el divorci cada vegada més evident entre les necessitats de la ciutat i les demandes de la gent que dia a dia lluita per millorar-la, i les seves actuacions, campanyes d'imatge i els mal anomenats processos participatius...

Aquest divorci no és bo per a ningú i ho pagarem amb escreix, uns més que uns altres, com sempre.

Miquel Torner
A.VV.Rocafonda

Anònim ha dit...

Estem veient un moment en el que el Govern de la ciutat, fins i tot, aquell partit que és ICV i que tenia una vessant més participativa, s'han divorciat de la ciutadania.
Llavors no és d'estranyar que gent vinculada a quest partit i que són importants al moviment veïnal, tinguin molt clar on s'ha de treballar.

Tercera Edad ha dit...

Hola JORDI yo creo que esta vien que digamos lo que nos hace falta en cirera, pero no te parece que si todos pusieramos un poco mas de nuestra parte se areclaria mas cosas ,en vez de siempre tirarnos los platos ,perdona pero los de apie estamos ya un poco alto un saludo ENCARNA

Anònim ha dit...

La crítica està bé. No només hi ha problemes a Cirera. Mataró millora com cal? I aquest exemple, també és una mostra de l'Entesa dels govern municipal? I de l'acció d'ICV?