25.11.06

LA MOSTRA D'ENTITATS DE MATARÓ.




Aquest cap de Setmana se celebra la Mostra d'entitats de Mataró. En ella hom pot trobar gran part de la diversitat plural del mon associatiu de la ciutat.
Les entitats, associacions... són de lliure associació en funció de grups, interessos, intencions, en defensa de valors, motivacions, o contra prejudicis... . Societat i associació. Aquest diversitat és un reflex de la mateixa complexitat de la societat, així com la seva estructuració.
Hi ha entitats de més grandària, d'altres més petites, territorialtizades, organtizades en xarxes i federacions, de l'àmbit cultural, polític, cooperatiu, d'ajuda mútua, esportives, religioses...
La Mostra és un moment per a que les entitats expliquin que és el que fan, que els motiva a organitzar-se, quina és la seva finalitat, i com ho intenten fer. També és un lloc per presentar a la ciutat quina entitat són, trobar nova gent que es vulgui implicar o treballar per un objectiu determinat.
La Mostra també és un bon espai per organitzar com a entitat algun esdeveniment, ja sigui un dinar de germanor, donar el tret de sortida a un projecte, explicar que és ANAFA o fins i tot muntar un pesserbre.
En espais com aquest queda palès que en una societat basada en el bescanvi econòmic, on diverses tesis lliurecanvistes justifiquen que tot té un preu, l'ALTRUÏSME té molta força. És aquest valor organitzat a través d'una institució entitat, de l'anomenta "tercer sector",on es pot transformar la societat, aquest model de societat que es vol donar a vendre, que un altre món és possible, i que la societat és quelcom més que una cosa molt complexa.
Malgrat que cada cop més es parli de la crisi de l'associacionisme tradicional, un altre cop s'evidencia que la societat també s'estructura, de forma molt plural, i que malgrat sigui un perfil determinat els membres d'una entitat, tenen molt a treballar, i com no, capacitat d'influència.