22.7.12

Espai familiar de Santes


El familiar woodstock festival 

Si s’hagués de fer alguna classificació entre els diferents tipus d’esdeveniments i actes de les Santes de Mataró, segurament en sortiria més d’una. Existeix una des de fa temps que es agrupar-ho tot en temps horari, les Santes de dia i les de nit, que estructura més que el tipus d’acte al tipus de públic al qual va adreçat. Lògica que no sempre és així, però sembla ésser que el dia és de les famílies, els infants, les comparses, els representants institucionals... i la nit és més per al jovent, els santeros incombustibles i tot aquell que no pot o no vol dormir.
Ja siguin actes de dia o de nit, incorporar-ne un de nou, canviar-ne el format o el títol, a nivell previ ja suposa el debat mediàtic i ganes de polemitzar que caracteritza també als que tan agrada les Santes: la cosa s’ho val tothom justifica. En aquesta edició la programació de les Santes, ja sigui per un canvi de format d’algun esdeveniment o per la situació de davallada de recursos, posa el caldo de cultiu.

Un d’aquests de nous i de dia, són els que es faran en l’anomenat espai familiar al Nou Parc Central. A més de ser nou, va dirigit a un públic exigent, possiblement un dels més exigents amb la rauxa i les ganes de diversió: els més menuts i menudes i les seves famílies. Això si, també són un dels públics més agraïts, fidels i omnipresents amb carrets, samarretes i cridòria.
L’any passat va haver-hi un petit tasteig amb el tria la festa; però en aquesta edició s’ha convertit en una mena de woodstock familiar en el pulmó verd de la ciutat.
Un parell de tallers de pintures de cares, pentinats i dibuixos de Santes, amb una animació infantil de ball ha estat suficient per a crear un espai de diversió, joc i de relació de pares i mares. L’escenari es presta; però si a més és dinamitzat per la gent de l’aula de teatre i amb la implicació dels més menuts tot està servit.
Ha passat un dia i sembla ésser que aquest espai familiar hagi de ser ja present al programa de les Santes 2013. Aquesta és l’exigència després de sentir a més d’un expressar: -demà hi tornem!