28.5.07

CESSIÓ DE VOT

Ahir 1 de cada dues persones citades a votar, lliurement van decidir no fer-ho. Malgrat aquesta opció personal i que respon a determinats fenomens, en el cas particular de la ciutat de MAtaró, un nombre considerable de persones que viuen a la ciutat, hi treballen, contribueixen a les taxes i tributs municipals, participen de la vida activa i associativa... no van poder exercir aquest dret.
En particular, al barri de Rocafonda un de cada quatre persones majors d'edat no va poder votar, malgrat portar un sèrie d'anys vivent a la ciutat. Si, em referixo a la població nouvinguda o a la població que ja no és tan nouvinguda però que no té la nacionalitat espanyola, no és comunitària...
Aquest estiu passat, com ja explicàvem en aquest blog, i en d'altres posteriors, es van fer uns passos interessant per avançar en termes de democràcia representativa reconeixent el dret a vot de la gent immigrada en els comicis locals. Però al final no va avançar.

Per tot plegat, lliurement vaig decidir adherir-me a la iniciativa d'una persona un vot, impulsada per SOS RACISME i AMMNISTIA, i vaig cedir el meu vot a una persona immigrada que farà ja gairebé 10 anys que viu a Mataró.