17.1.07

EP NO SI VAL A BADAR! sobre el díptic de Cirera.



El passat 5 de desembre en aquest mateix bloc es feia ressó de la campanya iniciada per l'Associació de Veïns de Cirera, expressada en un díptic al voltant de la campanya de comunicació de l'Ajuntament de Mataró.


Haig de reconèixer que, altracop, algunes persones es quedaven mirant el dit que apuntava; si estava la ungla ben neta o no, i si el dit estava més o menys torç... més enllà de fer un esforç de mirar cap a on apuntava el dit. (Aclarir, en relació a aquest blog.)


L'Associació de veïns va difondre la campanya i va aprofitar l'estructura de difusió, també, dels centres cívics.


Aquest va ser retirat, tal i com va informar l'Associació de veïns en un comunicat, i que també se'n va fer ressó en aquest blog, amb una pregunta a l'aire.


Com era de succeïr, les reaccions no es van fer esperar per part de grups de l'oposició a l'ajuntament de Mataró, el mateix moviment veïnal i el mateix equip de govern.


Paral·lelament a tot això, altres esdeveniments també s'han anat posant sobre la taula pel que fa a Cirera.


En el passat ple, tal i com subscriu el diari digital capgros.com " El conseller delegat de Presidència, Esteve Terradas, va assumir la responsabilitat de la polèmica retirada d’un díptic crític amb el govern municipal del Centre Cívic de Cirera. Terradas, que va atribuir aquesta retirada a “una badada”, va demanar disculpes per l’acció i va comprometre’s a impulsar una “proposta de reglament d’ús dels centres cívics” per tal que quedin clars “els drets i les obligacions dels usuaris i l’ajuntament”. El regidor també va aclarir que l’ajuntament va rectificar i els fulletons ja tornen a ser visibles al centre."


Com a tancament d'aquest tema, ja que ha ocupat alguns espais i opinios en aquest blog, haig d'expressar, ara sí en primera persona del singular i donant opinió, no com en els anteriors posts, que:


- És totalment legítim que una associació de veïns pugui expressar la seva opinió, sempre que sigui fonamentada, argumentada i debatuda en el sinus de la seva associació i amb els reus representats, i utilitzi els mecanismes formals i informals de vehiculació de les seves demandes per a la millora del seu barri i les condicons de vida d'aquest.


- En aquest cas, entenc, que la voluntat era expressar que la campanya de comunicació i d'imatge Mataró Millora a través d'un plafó, no era el camí per als que resideixen i fan vida a Cirera. El barri té també, altres problemes i que s'arroguessen des de fa molt i que del ben segur es pot disposar de solucions molt menys complexes, més senzilles i asolibles. I el que els veïns estaven expressant en el seu díptic és que hi ha altres qüestions ara a prioritzar i cal cercar l'espai per a que puguin ser plantejades. I això no passa per un campanya de comunicació.


- Haig de dir que afortunadament sembla ser que s'ha vehiculat, a nivell inicial, el tema, s'ha esmenat l'error, s'ha demanat excuses, i la informació ha retornat al seu lloc. D'altra banda sembla ser que el fet en qüestió dona peu a ordenar, conjuntament, el tema de la informació.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Interessant reflexió, tot i un pel suau. Però interessant.

Miguel ha dit...

Ei Joan, veig que et guardes algunes de les teves frikades... Bé, merci per respondre al meme. I sí, lo del Sostres va ser molt heavy. Irrepetible...