17.12.06

ARA VA DE PESSEBRES.

INAGURACIÓ NOVA SEU DELS I LES PESSEBRISTES DE MATARÓ

Enguany els pessebristes de Mataró estan de joia. A més d'apropar-se dates que conviden a la germanor, a la convivència i al bonenteniment (com hauria de ser tot l'any), els pessebristes de Mataró han inaugurat la nova seu.



Foto: Moment de la Inauguració del Local.

Aquesta nova seu, que no fa tant fa ser un lloc on es penalitzava, un lloc on es recluïa a la gent i es privava de la seva llibertat, un lloc fins i tot on es van cometre assassinats durant la gerra i la postguerra espanyola... ara és un espai obert a la ciutat, un espai per a les entitats per a donar a vendre la seva acció, i els seus valors, en aquest cas especial l'amor expressat mitjançant un pessebre que simbolitza un naixement, una anunciació, o un festeig.


A l'edifici de l'antiga presó hom pot visitar els diorames de l'escola de pessebrisme de Mataró, així com prop d'una cinquantena més de diorames fets per mestres pessebristes i membres i col·laboradors de l'Associació de Pessebristes de Mataró.


Foto: L'alcalde Mataró Joan Antoni Baron i el president de l'Associació de Pessebristes de Mataró Marçal Caçanoves a la inauguració del local de la presó.(16/12/2006)


Aquest any, de manera escepcional, es podran mantenir obertes les dues exposicions: la del local del carrer Sant Francesc d'Assís, i l'exposició de l'antiga presó. Això fa que la ciutat de Mataró es torni a convertir en un gran referent català del pressebrisme no només pel nombre important de diorames i pessebres populars, sino per la qualitat artística de molt d'ells, i la importància de moltes de les figures.

Us adjunto les fotos d'alguns pessebres que es poden veure a l'edifici de la presó:

foto: Detall del pessebre d'en José Luís, fent cagar el tió.

Foto: Muntant el pessebre de Josep Mola.



Foto: Cercant Hostatge de Manel Serena.




Foto: Anunciació de l'Àngel a Maria de Jordi Merino.



Foto: Pessebre català de Toni Domínguez.

Podeu llegir més al voltant d'aquesta notícia a:

P.D. En breu penjarem algunes fotos sobre més diorames que es poden visitar a l'exposició.

3 comentaris:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

MOLT BONA AQUESTA! RECORDA QUE A PREMIÀ TENIM UNA EMINÈNCIA DEL PESSEBRISME, UN ESTUDIÓS EXPERT I DIVERTIT: JORDI MONTLLÓ (DE LA COALI, ES CLAR)

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ei records des del sud maresme

Tercera Edad ha dit...

Hola JORDI me han gustado ver los pesebres son muy bonitos tendríamos que sentir mas la navidad y seria mejor para todos hay demasiado desgracias en el mundo un saludo ENCARNA