17.12.06

ARA VA DE PESSEBRES.

INAGURACIÓ NOVA SEU DELS I LES PESSEBRISTES DE MATARÓ

Enguany els pessebristes de Mataró estan de joia. A més d'apropar-se dates que conviden a la germanor, a la convivència i al bonenteniment (com hauria de ser tot l'any), els pessebristes de Mataró han inaugurat la nova seu.Foto: Moment de la Inauguració del Local.

Aquesta nova seu, que no fa tant fa ser un lloc on es penalitzava, un lloc on es recluïa a la gent i es privava de la seva llibertat, un lloc fins i tot on es van cometre assassinats durant la gerra i la postguerra espanyola... ara és un espai obert a la ciutat, un espai per a les entitats per a donar a vendre la seva acció, i els seus valors, en aquest cas especial l'amor expressat mitjançant un pessebre que simbolitza un naixement, una anunciació, o un festeig.


A l'edifici de l'antiga presó hom pot visitar els diorames de l'escola de pessebrisme de Mataró, així com prop d'una cinquantena més de diorames fets per mestres pessebristes i membres i col·laboradors de l'Associació de Pessebristes de Mataró.


Foto: L'alcalde Mataró Joan Antoni Baron i el president de l'Associació de Pessebristes de Mataró Marçal Caçanoves a la inauguració del local de la presó.(16/12/2006)


Aquest any, de manera escepcional, es podran mantenir obertes les dues exposicions: la del local del carrer Sant Francesc d'Assís, i l'exposició de l'antiga presó. Això fa que la ciutat de Mataró es torni a convertir en un gran referent català del pressebrisme no només pel nombre important de diorames i pessebres populars, sino per la qualitat artística de molt d'ells, i la importància de moltes de les figures.

Us adjunto les fotos d'alguns pessebres que es poden veure a l'edifici de la presó:

foto: Detall del pessebre d'en José Luís, fent cagar el tió.

Foto: Muntant el pessebre de Josep Mola.Foto: Cercant Hostatge de Manel Serena.
Foto: Anunciació de l'Àngel a Maria de Jordi Merino.Foto: Pessebre català de Toni Domínguez.

Podeu llegir més al voltant d'aquesta notícia a:

P.D. En breu penjarem algunes fotos sobre més diorames que es poden visitar a l'exposició.

4 comentaris:

china ha dit...

china-info.blogspot.com

"tati-no logo" Soulbizarre ha dit...

MOLT BONA AQUESTA! RECORDA QUE A PREMIÀ TENIM UNA EMINÈNCIA DEL PESSEBRISME, UN ESTUDIÓS EXPERT I DIVERTIT: JORDI MONTLLÓ (DE LA COALI, ES CLAR)

"tati-no logo" Soulbizarre ha dit...

ei records des del sud maresme

Tercera edad ha dit...

Hola JORDI me han gustado ver los pesebres son muy bonitos tendríamos que sentir mas la navidad y seria mejor para todos hay demasiado desgracias en el mundo un saludo ENCARNA