27.10.08

CRISIS 2008L'any 2008 ha estat l'any de les crisis. La més sonada mediàticament i, en la que encara hi ha qui la relativitza o la minoritza, és la crisi financera. També n'hi hagut la hipotecària, i la de la construcció.
Però si alguna crisi ha estat important, és la crisi dels aliments.

Una crisi alimentària que ha trasbalsat algunes economies locals, ha provocat greus confrontacions - poc o gens recollides pels mitjans de comunicació de masses-, i que ha provocat una davallada dels preus de producció del blat de moro, del blat, de l'arrós.... dels cereals en general. I què realment ha provocat que 800 milions de persones (segons la FAO) passin gana.

Mentre alguns aposten per aportar recursos públics per a que la "confiança" es mantingui en el sistema financer, que generi nous crèdits, que eviti les fallides, d'altres no paren de dir que hi ha 1.200 milions de persones al món que hores d'ara passen gana, i en molts casos fam.

Està clar, és un tema de prioritats polítiques, i és obvi de 2/3 de la població no saben ni que hi ha una crisi de les finances a nivell internacional; ja fa molt que ells estan en crisi permanent.

1 comentari:

gallo rojo ha dit...

Creo que la crisis hay que contemplarla como un todo y no se pueden escindir sus aspectos. Sólo así la podemos contempalr como una crisis del sistema.

H encontrado una página sobre la crisis que considero que es imprescindible.

http://apuigsole-c.blogspot.com/2008/10/la-crisi.html

También recomdaría el siguiente artículo que se ha presentado como enmiendoa a los documentos de la asambles de ICV

http://ffulla.blogspot.com/2008/11/quatre-reflexions-sobre-la-situaci.html