19.9.07

FELICITATS JOSEP MOLA!

El pessebrista mataroní Josep Mola va rebre ahir dimecres dia 19, juntament amb altres persones de Catalunya, el diploma de Mestre Artesà que concedeix el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya.

Aquest diploma premia la trajectòria professional dels artesans catalans i el seu mestratge.
Josep Mola i Coloreu compta amb una experiència de pessebrista de més de 60 anys. Ha sigut durnat molts anys president de l'Associació de Pessebristes de Mataró, i també algun any de la Federació Catalana. Actualment és el responsable del pessebre monumental de Mataró i al llarg de la seva vida ha realitzat exposicions a Alemanya, Itàlia i Bèlgica. És el creador de l’Escola de Pessebrisme de Mataró. La seva principal aportació al món del pessebre ha estat la seva obra com a especialista en diorames de gran format, els paisatges i els espais oberts.

Moltes felicitats Josep!!

"Ens pot costar entendre que en una societat materialista com l'actual, encara hi trobem persones que es passin moltíssimes hores del seu temps lliure, treballant sense esperar res a canvi, només amb l'interès de propagar el pessebrisme. (...) Els pessebriste no hem de ser solament uns artistes o aprenents d'artistes, hem de ser també portadors del missatge de pau i amor que representa el naixement del nen Jesús."
Text de Josep Mola en la Presentació del llibre El Pessebre a Mataró: Història d'una tradició viva del mataroní i pessebrista Albert Dresaire.