10.5.07

ON SON LES DONES?

LLarg és el debat que es va gestar no fa molt sobre la presència de les dones en l'àmbit de la política, així com en d'altres sectors de la societat, i que va culminar amb la llei de la igualtat, elogiada molt per uns i criticada molt per altres per ser una llei d'intencions només.
D'altra banda, també es va obrir un debat paral·lel iniciat a través de la pregunta perquè les dones no es poden dedicar a la política activa i, que comporta a una dona aquest fet. Efectivament aquest darrer debat va sorgir des de les associacions de dones i aquelles dones que van fer el salt a la política en un moment determinat de la seva vida.


Ahir aquesta foto publicada al diari digital capgos.com, a la qual falten alguns candidats, mostrava clàrament l'exemple que, en el cas de Mataró, com a candidats només hi ha homes.

És cert però, que en algunes de les llistes que es presenten en el número dos apareix una dona, però la pregunta és fàcil: estan destinades les dones a ser sempre "segundones"? No ho crec pas, però la realitat d'enguany mostra altrecop que els alcaldables són tots homes.
Fa dues legislatures vàrem poder veure una dona, una noia joveneta encapçalant una llista electoral a la ciutat; però quan de temps haurà de tornar a passar per a tornar a tenir la possibilitat de votar a una alcaldable, sigui quina sigui la seva opció política?