8.5.07

LES 7 NOVES MERAVELLES

Alguns historiadors grecs i romans van preocupar-se de llistar i descriure algunes meravelles arquitectòniques de la seva època.







Herodot ja va fer esmén al segle V a. C. i, segons textos recopilatas durant l'Edat Mitjana, es va cremar a la Biblioteca d'Alexandria un volum de Calímac de Cyrene dedicat exclussivament al tema de les meravelles. També es van perdre molts volums que parlaven de les meravelles fetes per l'home, i algunes








Segons les diverses fonts i textos, aquestes meravelles no van coexistir massa entre elles també per culpa de la destrucció, invasions i saqueig del mateix home. Aquestes meravelles hi havia l'estatua de Zeus a Olímpia, el colòs de Rhodes, el temple d'Artemisa a Èfeso, els jardins colgants de Semiramís, la tomba de Mausolo, el far d'Alexandria i la piràmide de Keops.





Actualmente només es conserva la piràmide de Keops a Gizeh a Egipte.








Aquest monuments eren del món conegut per grecs i romans.








Actualment, la fundació new7wonders , recolzada per la Unesco, vol recuperar una mica la intenció d'aquells historiadors del passat i té com intenció fer un procés de votació a la xarxa i sms per tal que a nivell mundial es puguin escollir les 7 noves meravelles del món modern.
Entre les candidates es plantejava la Sagrada Família de Gaudí, però al final es va acceptar l'Alhambra de Granda. Aquí es pot votar per ella. Han sigut moltes institucions que han donat suport, fins i tot canals de televisió i alguna universitat.





Bé, entreu i com a mínim contempleu les meravelles, i si voleu, dipositeu el vostre vot. Jo ha ho fet per l'Alhambra i d'altres.





1 comentari:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

em colo aquí per convidar-te al sopar de la coali de premià...mira el blog d ela coali i trobaras els detalls, t'esperem!!!!