24.7.06

begudes típiques de nits de Santes I.






EL MELÓ DE SANTES.
Versió 1.1 Santes Beverages
Després de molts posts dedicats al conflicte al Pròxim Orient, i que continuarà, avui encento per petició de diversos amics i amigues algunes begudes típiques que podem trobar les nits de Santes per Mataró.
I com no, també formen part, per alguns, de tota una tradició. Avui li toca el torn a la beguda inicial abans del desvetllament vellugós: el meló de Santes.
Hi ha molts melons tipus, sobretot pel que es pot posar dins, però avui serà l'estil "cirerer".
Ingredients:
1- un meló verd i força allargat.
2- un llauna de beguda isotònica, tipus 7up o sprite.
3- un litre de vi tipus "fino"
4- una mica de sucre.
5- Ponche (opcional)
Pas 1. Tallar el meló. Per tallar el méló és important fer-ho en ziga-zaga ja que d'aquesta manera després podrem fer servir la part de sobre com a tapa i amb moltes garanties que no ens caigui.
Pas 2. Foradar el meló. Després de traure la tapa amb una cullera es va netejant tot l'interior. És important gratar una mica les parets amb la cullera per a que quedi ben net. Si es vol, es pot passar per l'aixeta, tot i que no és recomanable. (Si no vols emmerdar molt, qualsevol bossa de plàstic a sota et vindrà de maravella)
Pas 3. Un cop net, cerquem un recipient que ens aguanti el meló per a que no caigui i li posem mig litre del vi tipus "fino". Esperem una estona i tornem a posar una mica ja que el meló haurà xuclat una part important del liquid. ( si surt una mica d'escuma és normal, i més si el vi es dolç). Acte seguit posem la beguda isotònica o 7up o sprite. (en aquest moment si agafeu el meló notareu que ha guanyat molt de pes!) Però vigileu que no caigui.
Pas 4. Si es vol, es pot posar una mica de sucre, per fer-ho encara més dolç, tot i que és recomanable posar molt poquet. També si es vol, es pot posar un rajolí de ponche ja que li acaba de donar el gustet que tan agrada.
Pas 5. Un cop acabat tot el procés, ens resta fer dos foradets amb el ganivet a la tapa per posar un parell de palletes.
Apa, ara a la nevereta unes hores i ja tenim un meló per refrescar estonetes abans del desvetllament.
Recomanacions:
-També hi ha posa dins del meló el tipic combinat de gin an tònic. (té un bon tast)
-Hi ha posa algun tipus d'adornament al meló, però es poc pràctic.
-Després de veure's el meló, es pot menjar.... fresquet, fresquet.... (però aneu amb compte....aquí si que notareu l'alcohol.)
-I després de la NIT BOJA, cap a casa caminant eh!!!! res d'agafar el cotxe o la moto.
BONES SANTES!!!!!!!!!!!

7 comentaris:

Joan Lleonart ha dit...

Jordi...

No se si fer-me el meu, ja que l'any passat no vaig arribara veure el teu!!!!

Per si de cas m'apunto les instruccions...

Miguel ha dit...

Ese peaso melón al estilo cirereño!!! Una de las mejores cosas de las Santas, sí señor.

Nadia ha dit...

Jordi, te echamos de menos a ti pero también al melón en el desvetllament. Pero ahora ya tenemos el secreto!!!! ;) Miguel el año que viene preparas uno jejeje.

Tercera Edad ha dit...

Hola JORDI has hecho bien en poner el melón de las Santas mi me recuerda mi pueblo cuado lo que podíamos comer melón era cuado los cogíamos del campo y hoy podemos comer todo el año ,como han cambiado todo un saludo ENCARNA

Anònim ha dit...

oeoeo oeoeo oeoeo oeoee
oeoeo oeoeo oeoeoeoe
(betequero)
BONES SANTES

PERE ha dit...

Hola Jordi, podriam subtituir el vi i el ponche per sucs de fruites i grosella, ben fresquet, aixi els abstemis tambe tindriam el nostre melo santero.
GLORIA A LES SANTES

Anònim ha dit...

completament d'acord Pere, per aquest dies pensarem una versió sense alcohol.

Una forta abraçada

Jordi