3.5.06

NO ES UN JOC


EL TREBALL INFANTIL, NO ÉS UN JOC


Ahir vaig tenir la sort de poder participar, com a tècnic del Consell, en la presentació del documental sobre el treball infantil de la OIT i de CC.OO.
L’Antonio Rosa, director del documental ens va explicar les penúries, les explotacions i els abusos que reben els nens i les nenes de molts països de l’Amèrica Llatina. En concret van analitzar diversos treball que realitzen els nens i les nenes en la mineria, confeccionant traques de petards, als abocadors, al camp, tallant pedre, a la prostitució, confeccionant totxos... En tots ells es concentren abusos, condicions socials acceptades per la comunitat d’origen i la família, expoli de la seva infància... i al darrera de tots empreses americanes, espanyoles, turistes europeus....

Com deia Eduardo Galeano en “las Venas Abiertas” la riquesa d’Amèrica Llatina és la culpable de la seva gran pobresa. Una gran pobresa provocada per espanyols, en un primer moment, i darrerament per americans que no respecten cap dret internacional ni dels treballadors, ni de la infància.... només la llei de Wall Street. Com va dir aquest autor, la gran estupidesa d’Amèrica Llatina és el seu gran silenci.
“ El niño obrero de hoy es el anarquista o el comunista o el revolucionario de mañana, y mañana diremos que el comunismo y el anarquismo no sirven para hacer una democracia decente, como si todo eso no fuera obra nuestra.”

Després ens estranyarà que indígenes que arriben a un govern vulguin nacionalitzar empreses, o que comunitats d’immigrants a Estats Units vulguin que es reconegui la seva feina....


Com veiem, malgrat alguns ho neguin, sobretot a casa nostra, EXISTEIX UN MÓN INSOLIDARI, INJUST, FEROTGE, ON NO ES RESPECTA NI UN DRET FONAMENTAL COM ÉS LA INFÀNCIA EN DIGNITAT.

Veieu aquí el trailer del documental.