22.3.06

FEINA FETA, POLÍTIQUES SOCIALS I ENDAVANT¡

Mai he fet un post sobre el Consell Comarcal del Maresme, però després de la visualització de diversos temes actuals en el Ple de la Corporació, crec encara que esquemàticament, la ocasió s’ho mereix, sobretot pel que fa a l’Àrea de Serveis Personals, en la qual tinc l’ocasió de poder treballar-hi actualment.

Aquesta feina, que ve de lluny, però que mai s’acaba, és en gran part fruit d’un gran i potent equip professional que es creu molt i massa la seva feina, d’una perspectiva de transformació, planificació i execució de les polítiques actives agosarades dirigides a diversos sectors de la població, de plantejar-se la feina com un repte constant, crear nous serveis i projectes, intentar arribar al màxim del territori i escoltant amb l’alta implicació d’aquests, donant un tomb social i escoltnat, escoltant i escoltant...

Sense voler fer un gran repàs de molts serveis que s’han creat i consolidar, i no sempre amb el vent favorable, essent alguns d’ells una veritable odissea i amb totes les dificultats imaginables, només es referiré als que es varen aprovar ahir per unanimitat per part dels diferents grups polítics que composen el Consell Comarcal.

  • Conveni de col·laboració amb l´Institut de Reinserció Social (IRES) per a la prestació del Servei de Mediació Intercultural per a l´any 2006.

  • Pròrroga del conveni de col·laboració amb diversos ajuntaments del Maresme per al manteniment i conservació de l´edifici del CPEE l´Horitzó de Pineda de Mar.

  • Un conveni de col·laboració amb l´Esplai Rabadà per a la realització d´activitats amb persones amb discapacitat de la comarca del Maresme.
  • Un conveni de col·laboració amb la Fundació El Maresme per a la prestació del Servei de Transport Adaptat “porta a porta” dels usuaris dels serveis de teràpia i d´inserció ocupacional de la Fundació per a l´any 2006.
  • Bases reguladores de la convocatòria per a la concessió d´ajuts individual de menjador per necessitats socio- econòmiques i geogràfiques per al curs 2006-2007, i convocatòria simultània d´aquest ajuts.
  • Modificació de l´ordenança que regula el preu públic per a la certificació del nivell òptim de qualitat per a l´educació de les activitats extraescolars a la comarca.
    Conveni de col·laboració entre l´Ajuntament de Pineda de Mar pel finançament del transport escolar no obligatori.
  • Conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Maresme i els Ajuntaments d´Alella, Argentona, el Masnou, Premià de Dalt i Sant Pol de Mar per tal que es pugui desenvolupar el projecte d´avaluació de Plans Locals de Joventut.
  • Aprovació de la pròrroga durant el període d´un any del conveni entre el Consell Comarcal, la Secretaria General de Joventut i ADIGSA, per a la creació del servei de borsa d´intermediació en habitatge jove i social.
  • Bases de la XXIII Mostra Literària del Maresme de 2006.
  • Conveni amb l´Ajuntament del Masnou per al servei de suport a la gestió de les activitats extraescolars del municipi.
  • Conveni de col·laboració amb l´Associació de Mediadors Culturals “Vine amb mi” per a la prestació del servei de mediació intercultural dins del Servei de suport als EBASP de la comarca en violència domèstica.
  • Conveni de col·laboració amb la Fundació AGI, per a la prestació de l´assistència psicològica a les dones víctimes de maltractaments als municipis de l´Alt Maresme.
  • Pla Comarcal de Joventut per a l´any 2006.

1 comentari:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

COLLONUT! I MOLT BÉ PER LA COMPARATIVA ENTRE LA LLUITA FRANCESA I LA BOTELLONADA-GRAN HERMANO ESPANYOLA! SALUT I REVOLTA!