12.1.06

L'ESTATUT ÉS POSSIBLE.

L'Estatut de Catalunya és possible si el PSOE està disposat a moure fitxa i CIU renuncia a buscar la foto protagonista de salvador, per centralitzar-ho tot al seu voltant.
Aquesta setmana i la propera seran decissives. Tot és possible si continua la dinàmica positiva d'acord, tot i les diferències polítiques que persisteixen especialment entorn de la proposta de finançament.

Com a català no entendria que no hi hagués Estatut, i com a tal defenso que cal fer les cimeres necessàries per arribar a l’acord. I no sóc ni més ni menys català que ningú.
Fora bo que els partis catalans, inclòs CIU defensi el text aprovat pel Parlament de Catalunya. Tanmateix és important, des del punt de vista d'avenç social, que no demani la retirada del títol de Drets i Deures, així com tampoc la retirada de certs articles. ( com per exemple el de la laïcitat que compta amb el recolzament de moltes entitats i associacions catalanes que defensen aquest valor.)
D'altra banda el Govern central ha de se capaç, també, de presentar una proposta de finançament autonòmic, que signifiqui un nou impuls al procés. Si no fos així, pot donar-se el cas que la negociació de l’Estatut entrés, en el conjunt, en un punt mort.
La proposta de finançament que ha presentat el ministre d'Economia, com molts han dit ja, és inacceptable.
Si les reunions bilaterals que tindran lloc aquesta setmana són positives, hauria de produir-se una reunió multilateral per avançar en temes on ja hi ha principi d’acord com les competències o el poder judicial.