21.8.09

MOR L'AMIC PEP MANTÉ

"Home, marit, avi, advocat laboralista i militant de la vida"
Moltes són les etiquetes que es podríem posar a aquest mataroní més que polifacètic, i tant conegut en l'esfera pública; però ell en el seu blog personal avantposava la dimensió privada, familiar i humana "Home, marit, avi, advocat laboralista i militant de la vida" , que és la que família, amics/gues i veïns/nes que el coneixeien, deien que era tant o més bona que l'esfera pública.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Hi ha ciutats conegudes pels seus monuments, pel seus paisatges, però hi ha ciutats també conegudes dels seus personatges, les seves accions i la seva implicació.

Ahir va morí un apassionat del dret, un activista social, una persona implicada políticament, un bon veí, marit, pare i avi, un lluitador durant tota la vida...

És fàcil escriure quatre ratlles sobre en Pep Manté - qui no coneix alguna de les seves facetes- el difícil és concretar en elles la seva polivalència, la seva perseverança, la trajectòria de la seva vida i l’estima dels qui l’envoltaven.

Els que el coneixien parlen que era un adversari de pes, moltes vegades incòmode i que feia merèixer un gran respecte. Sense cap dubte, era un apassionat pel Dret i que plasmava en la defensa de causes complexes, complicades i dificultoses que sovint eren fruit de situacions de desigualtat, de greuges, d’abusos de poder... un defensor de persones en situació de desfavorits, de menys recursos...

Va ser a més un gran impulsor del cooperativisme, un recuperador de les tradicions populars com van ser les Santes a la democràcia, una persona implicada a nivell veïnal i polític, un activista musical i cultural...un bon conversador, com tothom el coneixia, i un apassionat de la seva ciutat i el seu barri.

Coratge i perseverança acompanyat de molta energia van ser potser dos dels seus principals valors, i molt apreciats en l’esfera pública; però els que més el coneixien parlaven que la humilitat i apreciar el dia a dia amb els seus/ves era el més important.

Ens ha deixat un bon veí, un referent, un lluitador... sense cap mena de dubte una persona més que estimada.

Fins sempre.
Algunes imatges recents:

Imatge: Pep Manté megàfon en mà a la Manifestació Salvem Can Fàbregas (2007)
Imatge: Negra Nit, amb la Mameorta Santes 2007.
Imatge: Ruta de l'Exili a França (2007?)
Imatge: Pep Manté ( al final de la taula) supervisant el pacte de Govern PSC-ERC-ICV-EUiA de l'Ajuntament de Mataró 2007, abans de la roda de premsa.

Més informació a: