15.12.08

EL PETÓ DE COMIAT PER A UN "GOS" ANOMENAT BUSH

Simbolisme, ràbia, impotència... davant d'un indivudi que ha desmotrat i continua demostrant tanta indiferència i menyspreu per a la vida humana. " this is the farewell kiss you dog!"
El periodista iraquià ha volgut acomiadar a G.W. Busch de l'Iraq tirant-li les sabates pel cap. Vídeo i imatges que han donat i donaran la volta al món. Restarà en una dimensió de l'anècdota, algú riurà, d'altres justificaran i naturalitzaran l'esperit "natural" dels violents. Cercle viciós d'un procés de naturalització.
Els gestos també són importants per prendre dimensió. I aquest ha estat un gest d'indignació davant un dels culpables del què ha passat i està passant a l'Iraq. Culpables que justifiquen tot com a democràcia duradera i es posen a l'alçada i se sobrepassen en les seves accions de les d'aquells que ells anomenen "terroristes".


Ha quedat palès que l'objectiu de Bush ha estat donar el missatge a nivell mundial que USA comença el segle essent la potencia mundial, la dipositaria de la veritat absoluta, i la galant de la democràcia, de la justícia i d'un sistema econòmic que genera "riquesa".
Tot ha anat pel terra, i s'enrosa; però la reflexivitat i l'autocrítica no hi són. "potser m'he equivocat; no estava preparat per la guerra; la meva nació demanava justícia; però no m'en penedeixo de res."

Una sabata si; però per a que se la posi a la boca. Mentrestant escolti, assimili, aprengui i vegi quin món ha creat, tant ell, com d'aquells liberals-conservadors-neocon dels quals es presentava com a líder.

1 comentari:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

extraordinari! ara les sabates s'han convertit en un simbol que aixecarem a totes les manis antiimperialistes.

salut i bones festes!

a veure que et sembla el meu article sobre "l'esquerra paradoxal"

està al meu blog...