19.8.08

MEDUSES A MATARÓ.- MEDUSA

A l'estiu picades de meduses. Bé, doncs avui a la platja de l'Espigó de Mataró n'estava ben ple. N'hi havia de tan grosses que les onades les portaven fins a la mateixa sorra. N'hi havia d'altes més petites, a les que alguns banyistes i la canalla s'entretenien a treure-les. Picades? Sí algunes. Aquí en teniu algunes fotos d'aquesta tarda.


Una mica de mitologia:
Bust de Medusa de Bernini.
Μέδουσα Médousa, en la mitologia grega era una nimfa marina. Explica aquesta mitologia que era tan bella que el deu del mar Poseidó la va seduir i es va unir amb ella en un temple dedicat a la deessa Atenea. Aquesta es va enfadar i la va convertir en una bèstia ctònica, amb serps per cabells. Explica la llegenda que tot aquell que la mirava quedava convertit en pedra. Va ser Perseus qui la va degollar. Diuen que de la sang de Medusa va néixer el cavall alat Pegasus.

Medusa va ser utilitzat a la literatura com una don
a que porta els homes a la perdició, o una dona que amaga molt a l'interior. Molts escuts grecs, i amb posterioritat els romans la van posar als seus escuts per intimidar als seus adversaris.

1 comentari:

JULI CUÉLLAR ha dit...

Interessant document gràfic...perquè ja començava a pensar que això de les meduses a Mataró era una bola. Tot amb tot, jo seguiré banyant-me sense pudor i desobeint les consignes megafòniques (català - castellà - francès - anglès); l'aigua està boníssima!