28.7.08

"SANTERU/SANTERA" DEL 2008

Fa temps que no fem cap "meme", com a l'inici de l'època blog.



Hereus i pubilles, també formen part de la tradició cultural de les festes de moltes localiats d'arreu de Catalunya. Fet per alguns i algunes molt seguit i amb forta tradició, món ininteligible per a d'altres.



En el cas de Les Santes de Mataró, s'ha estès entre molts i moltes el "jo sóc santeru", inclòs entre d'altres "jo sóc santeru professional". De fet hi ha qui diferencia entre el "santeru de dia" i el "santeru que no veu el dia durant tota la setmana de Festes", fins i tot d"animals santerus".



Molts i moltes són les i els que fan possible aquestes grans Santes a Mataró. I, recuperant aquest idea de la jerga col·loquial, proposo una votació de propostes sobre qui creieu que podria ser el Santeru/a de l'any 2008.



Segurament més d'una vintena de noms us venen al cap, i seria un premi molt estès; uns per unes coses i uns per d'altres.


Malgrat això, aquells que diuen que hi ha coses molt "mataronines", i que només aquest les entenen, i que cada vegada n'hi ha més d'aquestes cosetes... us proposo una sèrie de noms com a candidats a Santeru/a 2008.
N'hi proposem més?
Pep Manté ( a tot arreu i a tot hora per Santes, però només ara... foto capgros.com)

Joan Lleonart. (colla del Drac) Ivan Gràcia (Esto no es Serio Band al centre de la imatge)
Miguel Guillén(ateu convençut la resta de l'any, no per Santes, no és MTV si un CTV)

Pepi Carrasco (voluntaris pel futur, són gairebé a cada acte organitzant i donant suport)


Joan Antoni Barón (L'Alcalde foto: lessantes.net)
Miquel Aliberas (Miguelete, pare mameroter, foto: portalmataro.com)

En Toni. ( de la família Robafaves foto:lessantes.net)Quim Tudela (dels Pastorets, als armats, passant pel Rom foto: lessantes.net)


Gràcies a tots i totes.

3 comentaris:

Miguel ha dit...

Ei Jordi!!! Jo aquest any no mereixo estar nominat al premi, i és que la meva activitat santera ha estat fluixeta en comparació amb altres anys. A veure si l'any que ve puc agafar vacances durant la setmana de Santes!!! I que consti que això no és cap excusa!!! Proposo dos noms a aquesta llista de nominats, que podria ser infinita: els germans Radó Trilla (en Ramon i la Núria), MTVs i santeros de pro. Abraçades i petons a tots dos. Salut!!!

Joan Lleonart ha dit...

ei...

veient els noms que proposses crec que jo tampoc hi hauria de ser... hi ha moltes persones que s'ho mereixen més...

En tot cas faré el meu post per aportar noms...

Anònim ha dit...

Ep, espero que ningu s'enfadi per posar les seves fotos, totes són de la xarxa.

Salut

Jordi