28.11.07

Cabines telefòniques, igual amb euros que amb pessetes!!!



Bé, coses de la vida. A qui no se li ha acabat en algun moment determinat la bateria del mòbil i ha hagut de cercar una cabina o un locutori per a fer aquella trucada que li preocupa, que necessita, que ha d'avisar que arriba tard, o continuar la conversa que s'ha tallat?


Ara sembla ser, que cada vegada menys, per la millora en les bateries de liti en molts mòbil, però malgrat això continua passant.


Un record, o mal record de fa ja anys, abans de disposat de telèfon mòbil personal, era que les cabines s'empassaven tot aquell diner que sobrava, aquelles pessetes que sobravan. Hom havia de anar posant de mica en mica perquè si per exemple es gastava 45 pessetes en la trucada i havia posat una moneda de 100... no hi havia retorn. Però el mateix passava si hom posava dues monedes de 50 o monedes inferiors. Això era motiu d'enfadament de molts i moltes perquè era una cosa molt habitual.


Ara amb la nova moneda, amb unes cabines telefòniques et permeten enviar sms, utilitzar diversos idiomes, escollir tarifes, productes diversos.... PASSA EXACTAMENT EL MATEIX.


I ho dic amb coneixement de causa, ja que ahir, ver anar a un locutori, que potser hauria pagat el que hagués consumit en trucada telefònica, vaig utilitzar una d'aquestes cabines del mobiliari urbà.


La persona a la qual trucava no responia, i sense saltar contestador ni res, no em va donar opció a recuperar els 70 cts d'Euro.


Diuen que l'home, la dona no ho sé, que cau més d'una vegada en la mateixa pedra. Dit i fet, altra cop el mateix.


Ara com fa temps, les cabines de telèfonica continuen no retornant el diner. Només per curiositat, però m'agradaria saber a quant puja aquest no retornament anual a tot el país. Potser fora bo que aquests diners es destinessin a un fons de cooperacio?