18.10.05

INCIVISME O DEIXADESA; O POTSER LES DUES COSES ALHORA.






Fa ja temps que hom pot apreciar l’estat lamentable del solar que s’utilitza com a aparcament de cotxes a la Ronda Pintor Estrany al barri de Rocafonda.

Molt se n’ha parlat del futur d’aquest equipament, de la voluntat municipal i de la voluntat dels veïns i veïnes per als seus usos.

Veient algunes de les imatges de com estava avui aquest espai, entre d’altres percepcions, la primera que et bé a la ment és que és un espai, com molts dels que hi ha a la perifèria de la ciutat, que malgrat que s’hagi fet algun esforç per part de l’administració per posar-hi llum i aplanar l’espai per a que pugui funcionar com aparcament o amb un altre ús, la gent que l’utilitza fa ús del incivisme pur i dur. Les imatges parlen per si soles, piles de runes, cotxes abandonats, material de rebuig de vehicles, bosses de la brossa, plàstics diversos... intolerable en tot cas.

Clarament tots i totes el que utilitzen l’espai, d’altres que aprofiten la deixadesa per abocar fan que aquest sigui l’estat de l’espai. Sigui de qui sigui la culpa cal posar esforços per part de totes i totes per a arreglar aquesta situació, i per descomptat, per a que no es torni a reproduir. És molt fàcil penalitzar a l’administració per la deixadesa, que potser que sigui així i també ha d’assumir la seva part de responsabilitat; però els que abandonen, aboquen i llencen són els veritables culpables.

Si volem gaudir d’un futur equipament, tinguem cura d’ell.








1 comentari:

Miguel ha dit...

Totalmente de acuerdo Jordi. Aquí mucho quejarse de la administración, que parece que tiene la culpa de todo... Lo que hace falta es un poco más de civismo, un civismo que debemos ejercer los ciudadanos de a pie. Si nosotros no lo hacemos, ¿quiénes somos para pedir explicaciones de la administración?