14.4.09

14 d'Abril, 78 anys de valors i llibertat

Respecte per a tots aquells homes i dones que van aportar amb la seva lluita, una proposta de modernització social, cultural, educativa i econòmica a l'Espanya dels anys trenta, per posar fi al borboneig i la tirania dels poderosos.
Des d'aquest blog, recordar a tots aquells homes i dones, que després van donar la seva vida per defensar aquest model democràtic i social, que va posar Espanya a l'alçada i al capdavant del progrés econòmic i social de les democràcies europees, i que després el cop d'estat franquista va aniquilar sistemàticament.
Molts d'aquells valors van ser presents en la reconstrucció democràtica, i en la construcció dels ajuntaments democràtics.
No va ser, ni és, una qüestió de rei o no rei, va ser i és la transformació i revolució social de fons.

4 comentaris:

"Tati-Pagès-Soulbizarre" ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
"Tati-Pagès-Soulbizarre" ha dit...

Als amants de la memòria històrica:

recordar que el proper dissabte 18 d'abril es commemora el primer mes després del fatídic 18-M, la data de l'episodi de repressió autonòmica més potent des de reinstauració del cos de mossos d'esquadra.
Ja que el departament d'interior es dedica a més coses, com ara la memòria històrica, podria publicar un video divulgatiu d'aquesta memorable jornada.

això no passava ni en els temps de CiU.

Apa, visca la memòria històrica.
Recordem la república de sempre i la repressió de sempre.

Memorial democràtic!
Saura dimissió!

"Tati-Pagès-Soulbizarre" ha dit...

potser m'he excedit, però després de parlar amb una ex-ICV que ha fet el mateix procés que jo, i del que m'ha arribat a explicar, un està cremat i pot escriure coses com la que he escrit abans.

salut!

Anònim ha dit...

Tranquil Àngel, ja ens coneixem. A més, has vist, que no tinc temps ni de llegir el meu blog!!!!!
Tot és un procés.

Salut i feina
Jordi Merino