18.6.08

LA PAU DE LES 5 DEL MATÍ. ( THE 5.00 A.M. PACE)

Ja fa dies que dirigents de Hamàs han anunciat als 4 vents que l'Estat d'Israel estava disposat a posar fi al setge militar, civil, social i de primeres matèries de la població a Gaza.

Des que Hamas va aconseguir fer-se amb el control de Gaza, va començar l'empobriment a l'extrem de la població, i la privació de béns i necessitats a la població. Hamas era la variable independent? No pas, sinó que va produir l'epi fenomen del tancament dels recursos de cooperació per part del països donants amb l'excusa que Hamàs no reconeixia l'Estat d'Israel, i l creixement de l'hostilitat tant a la franja entre les diverses faccions palestines a l'interior de Gaza, i com no, de la beligerància de les relacions dels membres del quartet cap a la causa palestina, el creixement de llançament de quassam cap Hesderot i altres poblacions, i la contundència de la resposta per part de la IDF d'Israel.... Com sempre, qui pagava la situació política, la població.

Tant el primer ministre Israelià, com el ministre de defensa, varen ser prudents però l'evidència quedava palesa, i la mediació, la dura mediació per part d'Egipte, semblava que era capaç de posar una data, les cinc d'aquesta nit per a iniciar una fase pacificació i mediació.


Esceptisme, per part de tots, perquè malauradament hi ha molts precedents, hi ha moltes ferides obertes, i encara es miren uns i altres a veure qui fa un primer pas en fals.


Això serveixi per a rentar la cara a un Israel que s'ha passat pel forro la diplomàcia internacional i ha fet un ús i abús de la força militar, o serveixi per a que les faccions armades de Hamàs minimitzin les seves respostes de David contra Goliat, o serveixi per a alliberar el soldat segrestat fa dos anys... serveixi per a carregar tota la dificultat de convivència i la de controlar Gaza a Egipte...
Benvinguda siguin les 5 de matí d'avui. I que cada dia tinguem les cinc del matí presents, perquè molts i moltes la necessiten.