5.4.08

I HAVE A DREAM... AVUI TINC UN SOMNI


Ahir feia 40 anys de l'assassinat d'un Ministre de l'Església Baptista Americana en un balcó d'un motel durant una vaga dels treballadors municipals de la salut de Memphis. Una de les principals característiques d'aquesta personavan ser que va voler canviar les coses, transformar la discriminació racial, la injustícia econòmica i les desigualtats socials a través de la paraula, l'argumentació i evidenciant la situació de vida de molts col·lectius, en Martin Luther King Jr.


"Jo tinc un somni que els meus cuatre fills algun dia visquin en una nació on no seran jutgats pel color de la seva pell, sinó pel contingunt dels seus caràcters"... I have a dream, aquestes van ser algunes de les frases que va dir en el seu parlament del 28 d'agost a la ciutat de Washington en una marxa a favor de les llibertats i pel treball. Text sencer traduït.

Aquí teniu una part d'un dels seus discursos més coneguts. També hi va haver altres parlaments més contundents que aquest, com va ser el discurs contra la guerra del Vietnam i contra les formes de fer d'alguns Governadors.