3.3.08

JULIVERT MEU!!

Molta tinta està corrent sobre els candidats i caps de llista a les properes eleccions. Per descomptat, molta més s'ha vessat sobre aquells que volen un visió de la realitat en blanc i negre a dos, un visió simplista i reduccionista.

Però de tant en tant, altres mitjans, com a mínim de caire més independent, realitzen entrevistes, opinions i articles sobre altres postures ideològiques i polítiques.

Aquest és el cas de l'entrevista que ha fet avui el Diari El Punt a en Joan Herrera. L'entrevista força encertada, en la mateixa tònica d'altres entrevistes que demostren que el periodisme continua essent una professió i que es fa i es pot fer bon periodisme d'informació política també.

Però contra el que s'ha de rebel·lar el lector és contra l'article titulat JULIVERT MEU , que signa en Manel Cuyàs. De fet pocs o pitjors articles pitjors que aquest s'han trobat en els mitjans de comunicació sobre un candidat en aquesta campanya. I no em refereixo al que es diu, sinó en el com.
Per descomptat la seva visió és respectable, jugant a la frivolitat i la ironia, - que al meu entendre poques vegades encerta l'autor -, però crec que un personatge mediàtic com aquest, que ha fet les memòries d'un President de la Generalitat, i està habituat a participar en determinats debats aportant una altra visió de les coses, perd l'oremus al fer un article de tan poc contingut, escrit amb desgana i sobretot amb ganes de no voler comunicar res. Fins i tot crec que la gent quan escriu en un blog s'ho treballa una mica més.

Una altra patinada d'aquest periodista, o millor dit polemista " de progre", com es va evidenciar ja fa alguns anys amb un article sobre el "plat de Mataró"? O un altre tema escrit amb desgana?
Deu ser complicat mantenir el grau d'exigència després de tants anys, i quan es tenen tants fornt oberts, però quan hom escriu en un mitjà de difussió...