22.2.08

INICI DE CAMPANYA A MATARÓ. GARANTIES DE L'ESQUERRA.

Comença la campanya electoral. Una campanya electoral que es presenta en blanc i negre, en un escenari bipartidista i on els grans partits volen continuar amb una visió simplista, reduccionista i a 2 de la realitat social i política d’aquest país. La societat és complexa, diversa, plural i així també és la seva realitat política i social. ICV-EUiA es presenta a aquestes eleccions com una tendència clara a trencar aquesta visió de negre i blanc, del PP i PSOE.

Una precedida per una etapa de subhastes electorals per part de gairebé tots els partits, de qui dóna més, i en la que s’està tractant als ciutadans com a clients que no pas com a actors reflexius, que debateixen i tenen llur opinió.

Una campanya en la que el partit en el govern basa la seva estratègia principal en la por: hi “hem d’anar perquè sinó vindrà” (el PP), “ull que vindrà el llop, ull amb al ultradreta”... però no és capaç de fugir d’aquesta qüestió dubitativa i presentar què han fet i quines són les seves propostes. Aquesta seria una forma més agraïda i pedagògica.
En aquesta campanya ICV-EUiA es presenta com la única força catalana que ha dit obertament que no pactarà amb la dreta. No hi cap garantia que la gent del Maresme voti convençuda al PSC i es llevi trobant-se al senyor Duran i Lleida de Ministre d’Educació aplicant polítiques reduccionistes i de privació de recursos a l’escola pública, de xecs socials, i de privilegis a l’escola concertada i privada. El PSOE i el PSC no són cap garantia perquè per exemple en aquest mandat han pactat l’economia amb la dreta i la política social amb les esquerres. No els ha preocupat tirar endavant de la mà de la dreta la reforma del sector elèctric que consolida el privilegis de les elèctriques, o la Llei del mercat hipotecari per afavorir els privilegis dels bancs i caixes, o la reforma fiscal per tal de baixar impostos sense tenir en compte el nivell de renda... Però quan ha pactat amb les esquerres s'ha avançat en drets.

ICV-EUiA es presenta doncs, com una força d’esquerres, treballadora que vol ser una alternativa a aquesta forma d’entendre la política i l’esquerra, com una esperança a aquella gent que se sent d’esquerres, que confia en que les coses es poden canviar de la mà de la justícia social i la solidaritat.
Però no és una força nova. Els dos diputats d’ICV-EUiA han demostrat que amb un número tant petit és pot fer molt per la gent treballadora de casa nostra.
ICV-EUiA té candidats, te programa; i ara toca explicar el seu projecte. Què comenci la campanya!

Les fotos són de la penjada de cartells de la gent d'ICV-EUiA a Mataró a l'inici de campanya al pati de Can Marchal. A les fotos hi destaquen en Paco Conde (coordinador EUiA), en Sergi Morales (president ICV) i en Jordi Merino (candidat coalició). ( fotos: capgros.com i Q. Guirao)