24.1.08

ÈXODE A GAZA.La situació a Gaza es torna a complicar. Van 7 mesos de nit. Avui la imatge a tots els mitjans ha estat l'Èxode de prop de 350.000 persones, segons fonts israelianes, des de Gaza cap Egipte, gràcies a que milicians de Hamas han aconseguit trencar el pas fronterer en prop de 20 punts, permeten que la gent passi a Egipte a proveir-se o a marxar de Gaza.
Però el cert és que ja no es pot viure a Gaza. El setge militar, la manca de diner, la manca de necessitats bàsiques per l'alimentació, la por, els assassinats selectius i atemptats d'un costat cap a l'altre i viceversa, i des de fa unes setmanas la manca de suministres i la inexistència de material sanitari, ho impideixen.
Avui les Nacions Unides, amb alguns vots abstencionistes, han aprovat una condemna sobre el que està fent el Govern d'Israel a Gaza. La podeu llegir i escoltar al jpost.com.
Per descomptat els grups humanitaris i les ONG's que treballen a la zona, així com algunes entitats israelianes de defensa dels drets humans han tornar a demanar, altra cop, altra cop, el final del setge militar i econòmic de l'Estat d'Israel sobre Gaza, sobretot per les conseqüències que té per als de sempre, la població civil, i com no, als grup armats palestins que no continuen amb la seva política d'atemptar contra les poblacions israelianes, com Sderot, properes a la franja.
A tot això el Ministre de Defensa israelià, el general Mitán Vilnaí, ha assegurat avui que l'Estat d'Israel continuarà amb el pla de desconnexió, el famós wrihdrawal plan, amb Gaza que va començar l'any 2005 amb l'evacuació de les colònies. Aquest Pla contempla que Gaza no depengui d'Israel per tant estan disposats a no proporcionar ni aigua, ni medicaments ni electricitat, ja que segons el Ministre, hauran de cercar altres fonts. Sembla ser que el Primer Ministre Olmert no ha debatut aquesta mesura i de moment sembla cedir a la pressió internacional i subministrar els béns de primera necessitat.