31.1.08

MEMÒRIA HISTÒRICA.

Que alguns volien que la memòria no recordés, era evident. Que d'altres volien passar plana de manera ràpida i parlar-ne d'altra cosa, també va ser. Que historiadors/res, associacions de recuperació de memòria històrica i memorialistes, familiars de represaliats/des polítics i exiliats volien un marc legal per a recuperar i actuar després de 30 anys de la mort del dictador, també era una necessitat.
Que aquest tema ha estat, a nivell polític, un dels centrals en la legislatura, sobretot de com les diferents opcions polítiques s'han retratat i han actuat, és també una conseqüència de tot plegat.
A mans teniu un resum de na Margarita Colomer, historiadora argentonina, i en Joan Herrera, diputat d'ICV-IU al Congrés dels Diputats i diputades, en un acte celebrat a Mataró el proppassat dia 29 al Casal de l'Aliança.


P.D. el podeu reproduir i copiar tantes vegades com volgueu. D'aquest video no cobra la SGAE. (almenys que jo sàpiga...)
També trobareu al youtube.es altres versions de la memòria històrica, i d'altres opcions que fan un revisionisme, interpretació o explicació de la història.