27.1.08

D'CAMPANYA I. Tenim programa, tenim candidates i candidats.
Bé, volia demorar-ho una mica més, sobretot per centrar aquesta secció a partir de l'inici de la campanya electoral, però ja s'ha endegat una pre-campanya electoral on s'estan posant sobre la taula alguns debats, algunes postures, i algunes subhastes pressupostàries, que fa que iniciï aquesta secció anomenada d'campanya amb antel·lació.

D'campanya és la nova secció que es posa en marxa en relació a posicionaments de debats sobre el tema electoral, per descompat, des d'una visió de l'esquerra plural, transformadora i alternativa, així com algunes reflexions, articles, imatges i vídeos. La intenció és clara, que sigui més barat, però rica en debat i continguts.

La coalició ICV-EUiA, va aprovar aquest passat dissabte el programa electoral. Un programa fet de forma participativa a través de diversos fòrum i debats temàtics des de fa ja temps. A més es va donar l'opció de participar gent de l'esquerra plural, a entitats... i a poder fer-hi esmenes.

Aquest dissabte prop de dues-centes persones, van poder debatre en cinc comissions les esmenes, ivan poder votar les principals prioritats, per tal de poder governar des de l'esquerra, amb coherència, responsabilitat, il·lusió i no a favor dels interessos d'uns pocs. (ja ens referirem a aquestes en altres post)

Sense cap dubte, una altra manera, una mica més democràtica de fer un programa electoral més enllà dels think tank ( que són les fundacions de pensaments dels partits polítics, tipus FAES, Catalunya futur, Fundació Campalans, Fundació Nous Horitzons, Fundació Josep Irla...), o més enllà del despatx dels dirigents de les cúpules polítiques, o fins i tot d'alguna assessoria externa. Això no vol dir que un sigui més ric que d'altra, o més o menys elaborat; sinó que el programa d'ICV-EUiA diu clàrament quins són els seus interessos i ho fa per les coses que interessen i afecten a la quotidianietat de molts i moltes. En aquest sentit, no va a mitges tintes, ni amb propostes populistes, ni disposada a canviar drets per vots.

Us adjunto, en tant que video, el recull de la postura d'ICV-EUIA en el discurs d'en Joan Herrera. ( la qualitat és una mica baixa per tal que pogués ser penjat al youtube)
1 comentari:

Quiteria ha dit...

Molt bé Jordi,
Podrem seguir la campanya cap al Congrés de Diputats des d'una perspectiva crítica però també amb propostes diferenciades.
Espero poder seguir el teu ritme de notes!