1.12.07

DIVERSITAT A LA MANIFESTACIÓ DEL DRET A DECIDIR.

Durant el dia d'ahir vàrem sentir alguns líders polític que en volien treure rendiment electoral, o fins i tot, algun treient-li el protagonisme que aquesta activitat podria tenir, però en aquest moment ningú s'atreveix a posar en dubte que la manifestació per al dret a decidir ha sigut un èxit de participació, i una expresió plural de la societat.
Aquesta participació com era d'espera ha estat diversa i molt plural. Moltes pancartes diferents, molts símbols diferents i més de 200 entitats, associacions, sindicats i partits que han fet una exposició comuna que volen un altre model de gestió de les infraestructures.
És cert que també s'han llençat altres missatges durant la manifestació i les concentracions, i s'han vist molts lemas diferents a les pancartes, però hi havia un lema comú: ens agradaria poder decidir.
Sobre els números de participació, crec és es error caure en els números i baralles de xifres. Una cosa objectiva. Els i les que estàvem a Plaça Catalunya hem començat a caminar a les 18:43 minuts, o sigui una hora i quranta-tres minuts després que s'iniciés la marxa.
Durant la marxa s'ha pogut xerrar molt, conversar, ballar al só de les batucades i cantar alguna cançó.
Molts mataronins i mataronines a la manifestació, molts d'ells en les files d'ICV i EUia, un gran nombre a darrera de la pancarta de la CUP, i també gent sense sigles caminant als costats d'entitats, de la federació de veïns...
Veieu alguns exemples:1 comentari:

"Tati-Pagès-Soulbizarre" ha dit...

em sembla que hauriem de plantajar-nos que pintem en una moguda distosionada com aquesta i recuperar més iniciativa pròpia per definir nous territoris de mobilització. Dins del magma sobiranista estem perduts i tanta estelada tomba. Mas treu pit, Carod el segueix i la cup creix...la reivindicació de serveis passa a segon terme i el nacionalisme ho encapçala tot. Sort que ICV va fer el seu paper, sort!