18.4.07

AIXÒ SI ÉS UNA COALIACIÓ!

És llarg i conegut el model de col·laboració amb el govern de l'Ajuntament de Premià de Mar per part de la Coalició d'ICV-EA-EPM des de l'oposició. No és gens habitual que una opció política que no estigui al govern, plantegi la seva aportació a l'equip de govern,optant per altres punts de mira, molt sovint constructius, felicitant per les coses bones fetes, aprovant si cal els pressupostos municipal i ser solidari quan toca.
Aquest grup de gent que prové del moviment associatiu, sindical, cultural i veïnal de la ciutat ha concebut aquest espai de l'esquerra transformadora com un espai que suma, un espai alternatiu, un espai on poder instrumentalitzar políticament la seva acció.
Aquesta concepció ha fet que sigui un espai plural, no basat en l'exclusió de ningú, no basat en la necessitat de supervivència retributiva de ningú, no haver d'utiltizar la ironia ni la hipocresia com a eina contra la seva família política... creure's realment els valors de l'esquerra transformadora i la intervenció social des del dia a dia, des de les accions més petites, des del dessinterès, des de la solidaritat i la implicació... i des del treball, molt de treball.
Fer una llista electoral mai ha estat tasca fàcil, i poden tenir diverses composicions; però en cas de la "coali" s'ha felicitar la capacitat d'incorporar gent de'ICV, d'EUiA (lliurement i no com a quotes, ni per pressions de direccions nacionals), independents... gent jove, una llista renovada en més d'un 56%, una gran presència de dones, gent de diferents sectors socials, polítics i sindicals... gent jove, molt jove... Una llista per felicita. Una llista on fins i tot un dels regidors, el més jove, es capaç de deixar pas. A més, durant el darrer camí no han perdut gent ni per autoexclusió, ni perquè s'hagi convidat a algú a marxar amb "pont de plata".
En aquest aspecte, des d'aquest blog, felicitats a la gent de la "coali" i desitjar-los un bons resultats als propers comicis electorals.
Espero i desitjo que molts d'aquests valors es puguin encomanar a d'altres agrupacions. I will maintance the faith!

8 comentaris:

"tati-no logo" Soulbizarre ha dit...

m'alegra aquest text com a part afectada i implicada en la COALI. Entenc el que plantejes i el possible rerafons en clau mataronina. Francament, jo que passo el dia a Mataró, em resulta rar i difícil de païr que l'esquerra roja i verda de la capital mataronina no visqui en clau sumatòria i es bifurqui en desencontres personals, polítics i culturals. Que no hi hagi una coalició total entre ICV i EUIA i gent independent, em resulta alarmant i trist. Que ICV no faci els deures renovadors, és lamentable. Que EUiA estigui subdividida entre oficialistes del PCC i els afectats de la síndrome del Vé Congrés del PSUC del 81, éstambé trist. Que molts independents, orfes de coalició, vagin a tocar la CUP (un grup para-polític) a causa de l'afer can Fàbregas, és molt fotut.
Masses peces al teler.
El secret de la COALI de Premià és senzillament que elque passa a Mataró, ens passava fa anys a Premià, hi havia mal rotllo a ICV, hi havia el PCC per una banda, la CUP per una altra, i el seguidisme cec que feiem nosaltres al costat dels sociates. D'aquell desastre en va sorgir la catàrsi, la mobilització de base i la suma com a valor bàsic d'agregació de projecte. Destitjo als iceveros mataronins una catàrsi pura i dura, per un demà de suma, multiplicació i ecosocialisme obert i mobilitzador.

salut i revolta!
keep the faith !

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

potser a premià tenen la percepció de coalició, i no pas de que la llista es nostra i deixem que s'apuntin aquesta gent protestona perque surtin les seves sigles, i no ens treguin vots, pero que no molestin gaire que la llista van els nostres

Blixa ha dit...

M'afegeixo al comentari de "tati-no logo", si una colació es fa en base a un programa, sense quotes imposades, i amb candidats reals i no de disseny o velles guàrdies, doncs la cosa va.

Per cert que EUiA de Mataró va aprovar per unanimitat (27 vots) no renovar la coalició amb ICV. Aquí no hi va haver divisions internes. És clar que després ICV fa servir les sigles EUA, la qual cosa és un frau com una casa.

Salut!!

Anònim ha dit...

jejeje, una assemblea d'euia va aprovar no anar amb icv, una assemblea on la meitat d'euia no hi participava, pq aquesta assemblea no representava EUiA en cap cas i que a més no feia absolutament res.

Jo sóc d'euia de mataró, i no m'agrada l'icv actual, però veig ilògic fer el que han fer els del sector sectari d'euia que marxen però no acaben de marxar. Graupera i Fàbregas pireu, de debò.

Anònim ha dit...

Sembla que mirant les realitats d'ICV i EUiA els sectors més aprofitale si els que saben que poden actuar amb una coalició similar a la de Premià s¡han quedat fora...

Haurem d'esperar al 2011 per veure quelcom similar?

Anònim ha dit...

al meu entendre a Mataró fa falta gent que es cregui amb serietat i responabilitat les polítitques transformadores d'esquerres. i aixo s'ha de fer sumant, i no pas restant i excloent a gent vàlida com a fet ICV de Mataró el darrer any.
Possiblement una bona coalició podria funcionar si algunes persones de les direccions deixessin pas a gent que tenen escrúpuls i uns mínims de dignitat, i que no es plantegen la política com una professió.

Anònim ha dit...

la renovació no és un mètode, no és una tècnica, no és una paraula...
la renovació és UN VALOR.

ÀNGEL PAGÈS
REGIDOR ICV EUIA EPM PREMIÀ DE MAR