22.2.07

RENFE: AVUI ARRIBARÉ BÉ?
- Avui arribaré bé? cada vegada és més habitual que em faci aquesta pregunta.- Aquesta era la pregunta que aquest matí adreçava a l'aire un usuari davant l'estació de RENFE de Mataró.

Per un Transport Públic al servei de les persones, treballadors i treballadores.

Aquest és el lema que el sindicat CC.OO. porta a terme aquests dies de manera més intensa a diverses estacions de la Xarxa RENFE Rodalies.


D'un temps ençà s'han incrementat les demores en els horaris, les dificultats, la manca d'informació, les aturades en les estacions.... per part de RENFE.


Davant aquest greu problemàtica de maltracte als usuaris/àries, CC.OO. ha realitzat una acció de protesta davant de l'estació de RENFE de Mataró i ha demanat que aquest problemàtica sigui una "prioritat política" del Ministerio de Fomento, ja que en decurs d'aquest any hi ha hagut 12 incidents com el que va ocorrer en el dia d'ahir, on hi havia més d'una hora i quart de retard.


Cal que RENFE se n'adoni que aquests incidents provoquen un desprestigi del transport públic col·lectiu, i que molts treballadors/res, estudiants... paguin les conseqüències dels sovint incompliments d'horaris.


Davant aquests, CC.OO. demana que RENFE que assumeixi el "DEUTE SOCIAL" que arrossega i que impulsi mesures de compensació als afectats/des com són la distribució d'abonaments o jorandes de portes obertes.


Paral·lelament a tot això, cal una major inversió en dotar de més nombre de trens a la Xarxa de Rodalies i en el seu mateniment.


No pot ser que davant les explicacions demanades, la Ministra de Foment, continui dient que la prioritat és fer arribar l'AVE a l'estació de Sants.


Aquesta resposta deixa clares quines són les intencions i voluntats del Ministerio, i queda palesa que no és la potenció dels interessos de la majoria, en aquest cas els usuaris/àries diaris del transport de RENFE, sinó d'altres.


La Punta d'en Jap.