15.8.06

AJUTS A LA COOPERACIÓ INTERNACIONALEnguany, entre els ajuts de cooperació internacional que destinarà el Consell Comarcal del Maresme, destaca el projecte de millora hospitalària per a la població de Ramallah a Cisjordània, Palestina.
Té certa importància aquest projecte sobretot per la situació bèl·lica que es viu a la zona dels territoris ocupats. Tanmateix és important perquè és un projecte que està liderat per la Red Crescent Society (mitja llunya vermella) i l'Assemblea de Cooperadors per la pau.
Aquest projecte en concret pretén millorar l'assistència sanitària de l'hospital maternoinfantil d'Al-Bireh a través de quatre actuacions: dotació d'equipaments per poder portar a terme anàlisis d'hormones, ampliació de la Unitat de Cures Intensives de nadons prematurs, la dotació d'un respirador artificial per a l'UCI i el suport a la gestió de la informació clínica, economicofinancera i científicotècnica de l'hospital.
L'any passatvàrem poder visitar amb una delegació catalana, en missió d'observació, aquest hospital, realment van un gran funció amb una població amb moltíssims problemes.