19.7.06

SOLIDARITAT AMB EL POBLE PALESTÍ I EL PROPER ORIENT

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA MATARÓ, ATUREM LA GUERRA EN SOLIDARITAT AMB EL POBLE PALESTÍ I EL PROPER ORIENT


Davant els greus fets de violència armada que estan succeint aquests últims dies tant a la franja palestina de Gaza com al Líban en la que es parla de més de 200 civils morts i centenars de ferits, només en aquest darrer país per l’efecte devastador dels bombardeigs de l’exèrcit israelià que s’ha acarnissat en la destrucció de vies de comunicació aeroports, estacions, i edificis civils per tal d’interrompre d’aquesta manera el subministrament elèctric, de combustible, de menjar i medicaments d’una gran part de la població que s’ha vist obligada en el cas del Líban a desplaçar-se a països veïns, fugint del que és una veritable guerra oberta d’Israel per castigar a les poblacions d’aquests dos països, la Plataforma Mataró, Aturem la Guerra vol denunciar públicament la política unilateral de guerra del govern israelià i el suport descarat que li dona el govern nord-americà de George W. Bush amb la complicitat vergonyant de la Unió Europea.

Perquè nosaltres no podem acceptar les “ raons” que dona Israel i justifica Bush i la mateixa U.E. de “legítima defensa”, ja que no és solament una resposta desproporcionada sinó il·legal segons les lleis internacionals que obliguen a respectar la sobirania i la seguretat de les poblacions palestina i libanesa indefenses davant el poderós exèrcit israelià que s’ha comportat, des de sempre, amb la prepotència d’un exèrcit d’ocupació.

Cal recordar que hi ha, actualment més de 9.000 persones palestines segrestades i presoneres d’Israel, incloent-hi els representants del poble Palestí escollits democràtica i legítimament? I que hi ha prop de 5 milions de persones refugiades com a conseqüència de la política d’Apartheid i d’Anexió de terres per part d’Israel?. I que existeix un mur, encara en construcció a Cisjordània i que divideix el territori palestí i “empresona” la totalitat de la població, sense possibilitat de poder sortir d’aquest “gueto”? El tribunal Internacional de Justícia fa 2 anys demanava als Estats pressionar per la destrucció del mateix. Però Israel ha ignorat totes les resolucions, tant de
l’ ONU com d’altres organismes internacionals quan no són del seu grat.

Coherents amb la nostra creença de que només per via del diàleg - i no pas per la força- es podrà trobar la solució als conflictes al mon, demanem a les nostres autoritats locals , nacionals i estatals que exigeixin a totes les parts d’aturar, sense condicions, qualsevol acció militar i que una força internacional sota la direcció de Nacions Unides s’interposi entre les parts en conflicte per tal d’iniciar dites negociacions.

És per tot això que La Plataforma Mataró Aturem la Guerra crida a tots els mataronins i mataronines a la concentració en solidaritat amb els pobles palestí i libanès que tindrà lloc el proper dijous dia 20 de juliol a les 8 del vespre a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Alhora, amb el mateix objectiu, la Plataforma convoca a una concentració a Mataró, el divendres dia 21 a les 8 del vespre, davant de l’Ajuntament, per mostrar la nostra solidaritat ambles víctimes de Palestina, el Líban i tot el Pròxim Orient. Demanem que tots i totes porteu espelmes per formar, amb elles, la paraula: PAU


Mataró, 19 de Juliol de 2006.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
»