17.7.06

DARRERS ESDEVENIMENTS...la cosa continua complicant-se.Continuen moritn innocents.


Israel envaeix per terra el sud del Liban.

Fons israelianes acaben d’anunciar que les forces de l’exèrcit terrestre han ocupat la part frontarera del Liban.
Segons les mateixes fons, la previsió militar actual és estudiar les repercusions internacionals que pot tenir entrar fins a Beirut i les ciutats del nord en cerca de militans de hezbollah. Alguns militar han afirmat que estan estudiant aquesta possibilitat, que fins aleshores, ni confirmen ni descarten, ja que aquesta és una decisió que hauria de pendre el poder polític d’Israel i no pas els militars.

Míssils de 40 a 120 kilòmetres

Després dels diversos atacs amb míssils moldel katyushas, molt més sofisticats que els casolans Qassam utilitzats per les milícies palestines, i que han provocat l’enfonsament d’un edifici i diversos objectius contra Haifa, així com el que va causar diversos morts a l’estació de trens, diversos militar afirmen que alguns d’aquests míssils poden arribar a la mateixa Tel-Aviv. Aquestes fons militars han dit que l’exèrcit de l’IDF ha pogut interceptar alguns, però no tenen la certesa que en qualsevol moment algun míssil pugui impactar en la mateixa capital.
Aquestes declaracions s’han fet després que alguns míssils hagin impactat en ciutats de la Galilea, Afula i Negrev, a més de 40 kilòmetres de la frontera. També avui 10 míssils casolans han estat llençats contra la ciutat del sud Askelon i Sderot, causan lleus danys material i ferides lleus a dos nens hebreus que estaven jugant.

Més soldats per Israel.


El ministre de Defensa Peretz confirma que s’ha cridat a un número limitat de soldats reservistes davant la necessitat de dotar més presència militar a Gaza i a Cisjordània. En total serien tres dotacions més, dels quals desconeixem el nombre de soldats. Peretz ha informat que els reservistes no seran enviats al Nord, amb les fronteres amb el Liban, ja que aquestes posicions seran mantingudes per soldats regulars.
A Israel el servei militar és obligatori i s’ha de complir, tant per homes com per dones, dels 17 als 20 anys. Segons algunes fons locals, està molt mal vist a nivell social que algú es negui a fer aquest servei, i pot perjudicar la carrera estudiantil, l’accés a un habitatge o participar de la vida pública.

La resposta és clara: Guerra.


Avui Ehud Olmert s’ha dirigit al poble israelià en un discurs i ha deixat molt clar que “la lluita només acabarà quan els soldats segrestat siguin alliberats i (referint-se a les faccions palestines i Hezbollah) detinguin els atacs.” Va agefir que quan Palestina o el Liban llença un míssil cap als vilatans i les ciutats d’Israel, a Israel només li queda una resposta: DEMOSTRAR TOTA LA SEVA FORÇA AMB TOTAL DETERMINACIÓ, ja que el que ells volen es poder vire en pau i amb tranquil·litat i així no es pot viure”
Omert s’ha mostrat molt beligerant i ha acusat a Siria i Iran de mantenir les milícies de Hezbollah.
Les declaracions de Teheran no s’han fet esperar i ha manifestat per carta a Siria el seu total i incondicional recolzament a aquest país davant una agresió per part d’Israel.


Un altre soldat segrestat per part de les milícies palestines.

Avui una de les faccions de les brigades del martirs d’Al-Aksa, ha informat que ha segrestat un policia d’aduanes a Cisjordània.


Recompte de morts diaris. SUMA I SIGUE.


Fons israelianes han anunciat que durant el dia d’avui hi ha hagut 70 incursions aéres a el Liban i han causat uns 53 morts. Segons les declarions de Peretz, aquests atacs han estat per intentar frenar la retirada de milicies de Hezbollah que podrien tenir als soldats segrestats, però sobretot per impedir que es llencin míssils des de El Liban.
L’acte més considerable és l’atac que ha rebut tot una família, que ha mort, al esclatar un projectil contra el pont que estaven creuant. També hi ha hagut molts ferits.
Per la part israeliana s’ha informat que s’ha detingut a un jove de 25 anys que portava una bomba lapa per llençar-se contra militar fronterers a Cisjordània.

BUSH PARLA.


Bush reia, i tan que reia en la reunió del G-8. Segons alguns analistes internacionals les coses estan sortint com Bush volia.

A micròfon obert, se li va escapar dirigint-se a Blari “ el que cal fer és dir-li a Siria que li digui a Hezbollah que pari tota aquesta merda”. En la mateixa conversa va críticar dúrament a Kofi Anna, secretari general de la ONU, qui en diversos cops s’ha mostrat interessat en enviar forces d’intervenció internacional per frenar l’escalada militar.

Està clar que el president del EE.UU. està completament oposat a una proposta d'intervenir amb forces internacionals, que recolza Blair, l'ONU i el mateix govern espanyol, el qual a través d'un comunicat, a presentat un pla per frenar les hostilitats, intervenir amb forces internacionals i poder defensar els interessos europeus.


2 comentaris:

"tati-no logo" Soulbizarre ha dit...

salut, lluita, lucidesa i solidaritat. demà ICV-EUIA portem el tema del proxim orient al ple muncipal premianenc

Anònim ha dit...

Your site is on top of my favourites - Great work I like it.
»