27.3.06

DIMARTS DE VOTACIÓ, DIMARTS DE VAGUES.

ISRAEL

Avui a la crònica internacional es donen tot un seguit d’actes molt important.
Per un costat, Israel vota avui el seu 17è Parlament en el que es presenta una nova coalició feta a mida per Ariel Sharon, el Kadima, i un Likud més feble que mai.. Aquesta nova organització política contempla la mateixa línia de treball de l’anterior president pel que fa la relació amb l’Autoritat Nacional Palestina. A data d’avui la proposta era de no voler a Mamad Abbas com a interlocutor, no voler negociar amb Hamas que el considera una organització terrorista., i voler tornar a les negociacions del Full de Ruta.

PALESTINA
D’altra banda també avui es ratificarà el nou govern escollit de les eleccions nacionals palestines, entre els que tots els components són de l’organització Hamas, un ministre cristià i una ministra. La línia de Hamas és que es reconeixi per part del Quartet de Mdiadors Internacional (USA, Rússia, UE i OTAN) l’Estat Palestí i es torni a les fronteres de l’any 1967 i que es desmantelli el Mur.

FRANÇA
Avui els estudiants, sindicats diversos i col·lectius de França han cridat a una vaga general per a que l’executiu d’aquest país anul·li la llei de la primera feina. És a dir la desprotecció i penaltizació dels joves en un mercat laboral altament precari. Avui ja s’ha començat a parlar del DIMARTS NEGRE.

CATALUNYA.
També hi ha convocada una jornada de vaga del col·lectiu de metges que exigeixen mesures per a poder garantir la seva conciliació laboral i familiar i per lluitar contra el que consideren la sobreexplotació del metge. Esperem que això, a més de millores cap el col·lectiu professional també siguin millores per a la dignificació del pacient, que en un model, socialment tan avançat com és el de Catalunya, encara hi ha molts dubtes sobre aquesta dignificació de professionals i pacients.

1 comentari:

faemino y cansado ha dit...

el tema ERC resulta patètic cada dia que passa, no és un partit, és una opereta i no saben que fer per xalar! quin pal! cada dia igual! són crios! i quina ideologia tan delirant! sense ERC és vivia millor, és la nova CIU en pna naif!