20.1.06

ACEBES... JA N'HI HA PROU, NO?REFLEXIONS SOBRE LES DARRERES DECLARACIONS SOBRE EL RETORN DEL PAPERS DE SALAMANCA.

Ahir amb l’inici del retorn dels papers de Salamanca a Catalunya, s’han iniciat tot un seguit de traves per part de l’Ajuntament de Salamanca, o millor dit el PP de Salamanca, per tal d’impedir un correcte trasllat de la documentació, provocant tot tipus de complicacions als treballadors, transportistes, ciutadans i fins i tot a la Policia Nacional.
Fa mesos, inclòs anys, que es van declaracions de tot tipus sobre el perquè aquests documents han de retornar a Catalunya i el perquè no.
La més absurda, o dit clarament, la més insultant és la que va manipul·lar les paraules d’Unamuno “Vencereís pero no convencereís”, amb tot el malestar que això va generar a la família, estudiosos, a gent que va patir contra aquella “razón por la fuera y no la fuerza de la razón”... a molts i moltes en general.
Avui ens hem tornat a sentir ofesos s fruit d’unes declaracions incendiàries del secretari del PP, Ángel Acebes.
S’ha atrevit a dir que Espanya està sent humiliada amb aquest retorn per la força. Ha dit que s’ha humiliat a tots els que volen la unitat d’Espanya i que aquesta humiliació ha estat de la mà del senyor Zapatero obeint les directrius del catalans, en aquest cas la del diputat d’ERC Carod Rovira.


Aquí voldria agafar diverses parts de les seves declaracions.
- Si algú ha de sentir-se humiliat, en primer terme hauria de ser la Generalitat de Catalunya que va ser abolida, si abolida senyor Acebes per les armes a través d’un cop d’Estat. Tanmateix tots els ciutadans i ciutadanes que creien en aquesta institució, la defensafen, així com els valors de la democràcia i d’altres, i molts van pagar aquesta humiliació amb la seva vida. Els que se senten hereus d’aquells valors d’aleshores, i els que avui creuen en la democràcia que, gent com Acebes utilitza com vol, ( i no oblidem les declaracions d’algun senador del PP la passada setmana tot indicant que el govern actual era una imposició, per dir-ho suau), aquest si que ens sentim molt humiliats. Molts i moltes encara estan sent humiliats per l’expoliació que es va fer de les institucions catalanes.
- Començo a estar una mica fartet que aquest senyor que ara juga a confrontar, però que un any abans de les eleccions es moderaran coma estratègia política, està fent que molts i moltes que vivim a Catalunya i parlem el català, i que ens estimem aquesta terra - com qualsevol altre persona s’estima allà on té la família i ha nascut- siguem humiliats quan anem al poble dels nostres pares a una altre comunitat. Senyor Acebes, amb aquestes declaracions a part de que tothom veiem el que és vostè i la gent que l’envolta, està creant la imatge monstruosa dels catalans i les catalanes. Ja n’hi ha prou de voler dualitzar.
- Una altre cosa. El senyor Carod Rovira, única i simplement és un diputat del Parlament Català membre d’un partit al Govern de Catalunya. Però aquest senyor no és ni més ni menys català que qualsevol altre. A més, molts i moltes també volem que retorni la dignitat i combreguem poc o gens amb aquest senyor. Les coses al seu lloc.
- I lo més preocupant de tot. Es lícit que no hi estigui el seu partit d’acord amb les directrius d’un nou govern. També d’altres que hi donen recolzament no hi estem d’acord amb d’altres coses que fa el Govern. Però aquest Govern, és un Govern que DEMOCRÀTICAMENT ha estat instaurat; i no com el franquisme, la monarquia.... Sembla ser que això no ho té gens clar, sent vostè un membre del Parlament.
Si us plau senyor Acebes, deixi d’insultar-me, deixi d’ofendre a les institucions catalanes, deixi de crear confrontació social; confiï en la democràcia que ha fet que vostè pugui asseure’s en un hemicicle i defensar els interessos dels seus representants, deixi de gratar més en les ferides que el franquisme va obrir a una part important de la població, - i que molts encara viuen –, deixi de negar-nos els nostres drets.
Rectifiqui com molts dels seus companys de files fan, i alegris com jo, que es
pugui restituir una petita part de la dignitat de la Generalitat de Catalunya.
Altres: Veieu aquí la història dels documents des de l'expoli a l'actualitat.
Veieu aquí l'històric de notícies des del 2002.
Veieu aquí alguns dels documents que contè l'Arxiu, les 507 caixes.