1.12.05

L'ACTE DEL PARTIT POPULAR CONTRA L'ESTATUT

Aquest dissabte el Partit Popular ens torna a sorprendre amb una altre de les seves mobilitzacions convocada per evidenciar que no està a favor de les coses que fa un altre.
És curiós com la dreta utilitza un recurs, àmpliament democràtic, quan en determinants moments està en dubte que realment respecte aquest valor, tan àmpliament defensat per molts i moltes. En el cas concret per un ampli ventall de la societat catalana.
A més, com ha estat habitual, aquesta nova mobilització serà per penalitzar als que no pensen com ells, com va ser el tema dels drets de les persones homosexuals, la laïcitat...... En tot cas tenen tant de dret com qualsevol altre moviment social o partit polític a fer-ho, i deia curiós, perquè el Partit Popular en el seu dia, ( o millor dit algun dels seus dirigents en el seu dia) ens va titllar a molts que ens vam moure contra la guerra d’estar al mateix sac que grups terroristes.
Aquest acte per rebutjar l’Estatut convocat per el PP el dia 3 de desembre a Madrid, suposadament en commemoració de la constitució espanyola, és un acte que molts poden contemplar com un acte contra Catalunya, contra el seu Parlament i contra l’Estatut.

En resposta a les declaracions del secretari general del PP, Àngel Acebes, que ha afirmat que “ETA es converteix en el tutor de la reforma de l’Estatut de Catalunya”, considerem que són unes declaracions que tranquil·lament podem titllar d’immorals, repugnants i del tot irresponsables. Coses com aquestes fan que molts i moltes associem aquestes declaracions com a pròpies d’un líder de l’extrema dreta. L’extrema dreta a Espanya es diu Àngel Acebes.

Amb aquestes declaracions el PP està donant un protagonisme a ETA que ja no tenia en la política espanyola. ETA no té res a veure ni amb l’Estatut, ni amb el Parlament (al qual també hi és present el PP, ja que sembla que a Madrid no ho tinguin clar), ni amb els seus diputats ni diputades. Està clar que ningú té res a parlar amb ETA mentre no posi fi a la violència.

De moment, aquestes declaracions no s’han desmentit tampoc per part del PP català, on el seu líder no fa molts va etiquetar a aquest personatge de representant del passat. Això fa que a la premsa i alguns partits polítics es comenci a dir que el PPC demostra una actitud de submissió total de Piqué cap a Acebes y Rajoy.No vull ser jo, qui faci cap recomanació al PPC, faltaria més, ja que crec que com a qualsevol altre partit tenen dret a la seva autonomia, independència, ideologia i que també representen a una part dels catalans; però fora bo que el PP català entonés un discurs més responsable i menys contradictori amb la seva participació en el procés de reforma de l’Estatut, que el PP a nivell estatal oblida completament.

Podeu llegir la proposta del PPC, en defensa d'Acebes a la seva plana web. ( si voleu és clar)

2 comentaris:

àngel pagès ha dit...

Hola Jordi, salutacions abans de res. M'infiltro en el teu blog de part d'en Joan Lleonart...encara que sigui en aquest espai sobre el pp...és per consultar-te una cosa (m'ha dit que ets un blogger especialitzat): resulta que fa dies que no pot llegir ningú el meu blogg (tant els que hi accedeixen per l'adreça com els que ho fan des d'enllaços com ara el Joan), jo hi entro a l'interior per fer entrades i el puc visualitzar...però quan torno a la primera pàgina res de res...saps que passa? com puc recuperar l'accés al blog? tant sol apareix el marc i el logo de blog i poc més, la resta en blanc i no entenc res. Tot i això conservo el blog i el vaig renovant i ampliant...gràcies.

JORDI MERINO NOÉ ha dit...

Àngel, tens raó, no et funciona. intentaré posar-me en contacte amb tu.

Salut¡
Jordi Merino