4.10.05

RESULTATS ELECTORALS LOCALS A PALESTINA.


El Proppassat dia 1 d’octubre es van fer públics els resultats de la tercera volta electoral dels comicis locals a Palestina. En aquest cas va anar votar una mica més del 84% dels ciutadans i les ciutadanes dels cens de 144.000 persones de 104 municipis i aldees. Cal felicitar l’alta participació, així com en les dues anteriors fases, malgrat la setmana de votació estar plena d’alts control militars a Cisjordània enmig de la mal anomenada operació de la pluja fina per part d’Israel, i enmig de més 400 detencions en 2 dies contra líders locals i suposats militants d’organitzacions islamistes.

En aquests comicis l’organització política de Mahmud Abbas, Al Fatah va aconseguir el 54% dels vots mentre que Hamas va fer-se amb el 23% del total. La resta de vots es van repartir entre clans familiars, candidatures independents, el front popular per a l’alliberament de Palestina i el Front Democràtic.

Al desembre es realitzarà la quarta volta de les eleccions als municipis que no han votat des del 1978 a Cisjordània, un mes abans de la realització del comicis presidencials en la que per primer cop es presentarà Hamas.


HAMAS O FATAH, o d'altres

Els enfrontaments entre Hamas i Fatah a nivell electoral ja són més que evidents, mentre que a nivell internacional creixen pressions per a que Hamas no es pugui presentar. També el govern de Sharon ha expressat diversos cops, i segurament ho faci aquesta setmana quan es reuneixi amb Abbas per parlar sobre l’escalada de violència, que no li es grat que aquesta organització hereva dels germans musulmans tingui opció a tenir presència a l’Autoritat Nacional Palestina.


CONTINUA LA VIOLÈNCIA

Un altre clima és evident a Palestina, és la gran escalada de violència com a resposta dels diferents atacs contra Israel per part de grups armats palestins. És la que s’ha com nomenat pluja fina, realitzant petites incursions per a realitzar detencions de líders locals i com no de realitzar assassinats selectius de membres de la Jihad o del màrtirs d’Al-Aqsa.


Una violència que també està en el sinus de Palestina, que se suma als morts de la pluja fina, que és la duresa per al control de poder a Gaza i de la decomissió d’armes dels grups armats. L’episodi més flagrant va ser ahir quan van resultar ferides més de 50 persones i hi va haver diverses morts entre ells policies de l’ANP i alguns menors.

Com deia en un post de l’altre dia, s’ha acabat la calma relativa que deien alguns analistes. El fenomen de l’eclipse a Orient Mitjà, encara no permet que el sol torni a brillar.

Haurem d’esperar a veure que passa els propers dies, i que succeeix amb la votació del Parlament Palestí sobre la substitució d’Abbas, i la conversa amb el president Palestí. El que desitgem és que la violència no continuï elevant-se de manera exponencial.


ÚLTIMA HORA.

El passat diumenge per 43 vots contra 5 el Parlament de l'ANP va provar que el seu president, Mahmoud Abbas ha de formar un nou govern. Algunes informacions, no se si dir poc fiables, apunten que de cara a les presidencials estaria bé que la presidència l'assumir el primer ministre Ahdmed Qurei, que va presentar la seva dimissió a Abbas, davant la poca capacitat d'operar com a responsable de seguretat a Gaza.


The Palestinian Authority parliament voted Monday that PA Chairman Mahmoud Abbas must form a new government within two weeks. The proposal, presented by the parliament speaker, was adopted by a vote of 43-5. Abbas can leave the formation of a new government to Prime Minister Ahmed Qurei. This information is based on israelian local radio.

2 comentaris:

cc Infopage ha dit...

Hello,

I am searching for fresh information
for my cc Infopage, 30,000 daily updated Information Pages about all kind of subjects.

It might interest you to know that your blog has been visited and has been read. I hope you enjoy your "Blogging".

I wish you all the luck I can, keep the good work going!

Kind regards,
Jos
Today's News From & About Google

Anònim ha dit...

Hola, molt interessant, gràcies