7.9.05

MÉS A GAZA: 1.- MOUSSA ARAFAT ES ASSASSINAT. 2.-MORATINOS VISITA LA ZONA.


foto: AP Jerusalem Post.

Aquesta nit ha estat assassinat Moussa Arafat, cosí germà de Yaser Arafat. Aquest home va ser cap de la policia de l’Autoritat Nacional Palestina, i des de la mort d’Arafat era cap de la policia a Gaza. A ella se li havien atribuït molts problemes d’enfrontaments amb les faccions armades de Hamas, la Yihad o les brigades d’Al·laqsa, així com a ser partícep dels casos de corrupció atribuïts a membres de Al Fatah, partit nacionalista de Yaser Arafat.

Amb aquest assassinat es demostra que Gaza com a territori ho té molt complicat després de la retirada dels colons, amb el disengagement, el pla de desconnexió. De fet la premsa internacional fa ressò de la situació de pobresa, d’enfrontaments aïllats i d’una gran pugna per controlar la zona. Podeu vere l'article d'avui al Jerusalem Post.

A tot això la IDF, policia militar israeliana, encara no s’ha retirat de la zona, ni ha aixecat la gran quantitat de controls que hi ha a la zona.

Tanmateix avui a Israel està el ministre Moratinos, que havia estat algun temps a Israel com a diplomàtic. Aquest s’ha entrevistat amb Abbas (abbu Mazen) i ha donat, en nom de l’Estat Espanyol, de material policial per a la policia de Gaza. Va comentar que Espanya ha donat aquest any un total de 29 milions € a Palestina, com a Govern; però que hi ha tot un munt d'ajuts de cooperació, de microcrèdits, i sobretot un IMPORTANT SUPORT MORAL de tota la societat amb els i les ciutadanes de la zona. Aquest ha sigut un dels gestos més apreciats per la gent Palestina.

( jo recordo alguna conversa amb palestins al West Bank i en especial la d'un senyor que em va agrair personalment que gent com nosaltres anèssim a donar un suport i un reconeixment internacional a tot el que ells estaven patint sota una ocupació i les seves ganes de sortir endavant convivent amb els seus veïns/nes, això amb un anglès perfecte i sota un cartell que posava prohibit armes en aquest col·legi, algun dia us penjaré la foto)

Abbas ha demanat a Moratinos, com a representant espanyol, que la societat espanyola i el seu govern ajudi a la reconstrucció de l’aeroport de Gaza, construït en el seu dia per una ajut important del govern espanyol.

Ara estic treballant en un article sobre el que penso de la retirada de Gaza, i del que oculta Sharon, però us el penjaré en un altre post.

This night dozens of gunmen killed in Gaza the security chief Moussa Arafat. This men was the cousin of Yaser Arafat, the late president of the Palestinian National Authority.

Dozens of Palestinian gunmen stormed the home of deposed Gaza security chief Moussa Arafat before dawn Wednesday and shot him dead, witnesses and police said.

Arafat, 65, a cousin of the late leader, Yasser Arafat, was fired earlier this year by Palestinian leader Mahmoud Abbas. It was not immediately clear who the gunmen were.

Moussa Arafat was one of the founders of Al Fatah movement, and was linked to corruptions charges. He had a lot of powerful enemies in Palestine.

The press say that this murder is another case of the face off to control Gaza after the Israeli pullout.

Us passo una foto que vaig fer a Ramallah de l'estat d'unes ambulàncies després d'una trobada amb l'IDF. (les va apartar un tank) Aquestes van ser també part d'una aportació espanyola.


1 comentari:

Nadia ha dit...

Jordi!!! Qué alegría saber que tú también te has contagiado de esta pasión "bloguera". Desde hoy mismo tienes una lectora más ;).