6.9.05

EL PACTE DE LA SOCIETAT CATALANA: EL NOU ESTATUT

Les aspiracions de les esquerres que s’impliquen ha estat en aquest mandat el de poder elaborar un Estatut d’Autonomia per a Catalunya. Aquest està contemplat com un pacte de tota la ciutadania, anant molt més enllà i incorporant importants principis rectors i mirant cap el futur.( i no pas cap el passat com alguns encara volen) Incorpora elements com el dret a la vida amb dignitat a la gent gran, el dret a morir amb dignitat, el reconeixement del ple dret de les dones, l’obligació a establir un model educatiu públic, de qualitat, laic i igualitari. Aquesta és l’empenta de l’esquerra; i és per això que es va obrir un procés participatiu sense precedent a Catalunya on més de cent mil persones a nivell individual i prop de quatre-centes organitzacions van voler concretar dient la seva.

Darrerament la classe política catalana està preocupada per veure quin és el seu protagonisme i per això han iniciat una cursa del ridícul a veure qui ha fet més que qui, quin partit té més drets històrics que no se qui, reinterpretar el text dient que allò ha sortit d’un i no de l’altre, o fer la política de fer-se veure en els mitjans per a que es demostri que aquell personatge manega o és més intel·ligent que un altre.

El que està clar és que estem immers en un moment històric i molt important per a la societat catalana, i també per a la resta de les comunitats autònomes. És per això que si us plau els demano coherència, sentit comú i jugar el paper que els pertoca i que ningú s’apropiï el que és de la societat catalana, de tots i totes, i del nostre futur per a definir-nos com a ciutadans i ciutadanes.

Veieu l'article del Conseller de Relacions institucionals.(en castellà)

Foto: Plaça Viladecans

1 comentari:

R2K ha dit...

Hi from NYC!

R2000